Home Alcoi Alcoi inicia els festejos del IV del patronat de Sant Maure Màrtir

Alcoi inicia els festejos del IV del patronat de Sant Maure Màrtir

400
0
SHARE

Ja s’han iniciat els actes i cultes en honor a Sant Maure Màrtir, patró d’Alcoi. Uns actes que aquest any commemoren el IV centenari del seu patronat de la ciutat i que es duran a terme des del 7 de novembre al 7 de desembre d’aquest any.

Ahir dissabte 7 de novembre es va descobrir el cartell anunciador de les festes del IV centenari del patronat a la façana principal de la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc després d’haver-se realitzat una eucaristia. Una obra de Jorge Pérez Doménech amb el títol “Siempre presente”. Els focs artificials van posar punt i seguit al mes de festejos.

Entre els actes que trobem al calendari del IV Centenari tenim la campanya de sensibilització per a ser donants d’òrgans. Del diumenge 23 de novembre al 7 de desembre, l’Associació de Sant Maure posa en marxa aquesta iniciativa. Tot aquell que estiga interesat pot informar-se en la Parròquia de San Maure i Sant Francesc.

A més, tots els dijous de novembre i el 3 de desembre també insten a la solidaritat dels alcoians amb la seua campanya de donació de sang. L’horari de les extraccions serà de 16:30h a 20:30h a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi.

El dijous 3 de desembre s’iniciarà el tridu amb una eucaristia en record a les víctimes per COVID-19. El divendres 4 de desembre, segon dia del tridu, tindrà lloc una eucaristia on es farà entrega de les medalles de Sant Maure Màrtir a tots els batejats amb el nom del patró que ho desitgen, tant xiquets com a adults. A més, es representarà “Mauro, un sant per a Alcoi” a càrrec del Grup Jove de Teatre San Mauro i es lliurarà el premi del I Concurs Escolar de Pintura de Postal de Nadal de Sant Maure. El darrer dia de tridu, es durà a terme una eucaristia i al finalitzar, es realitzarà una processó claustral i es traslladarà el Santíssim Sacrament, acompanyat pels estendarts dels patrons d’Alcoi i associats d’honor de Sant Marue i per la relíquia de Sant Maure.

El diumenge 6 de desembre a les 12:30h es realitzarà una lectura a càrrec del President de l’Associació de l’Acta Autèntica de 1620 que va donar origen al patronat de Sant Maure. Després, es celebrarà una eucaristia presidida per Antonio Cañizares, arquebisbe de València i s’estregarà la distinció d’Associat d’Honor 2020 de l’Associació de Sant Maure a l’Ajuntament d’Alcoi.

El dilluns 7 de desembre a les 19:30h es celebrarà una eucaristia en record dels associats difunts i també en commemoració a les celebracions del IV Centenari del patró d’Alcoi.