Home Alcoi Alcoi instal·la 194 panells solars per a auto abastir el CEM Eduardo...

Alcoi instal·la 194 panells solars per a auto abastir el CEM Eduardo Latorre

0
SHARE

La recent eliminació del conegut com impost al sol, que gravava la instal·lació de panells solars, afegida a la implantació d’elements relacionats amb els dictats de la Smart City a Alcoi són la base del darrer projecte sostenible dut a terme a la població. Es tracta de la instal·lació de fins a 194 panells solars als sostres del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre, amb els que poder auto abastir en bona mida les necessitats energètiques del centre.

Els panells faciliten l’obtenció de 60 kW, suficient per a estalviar la meitat del consum energètic a unes instal·lacions amb piscina climatitzada durant les hores de sol. L’objectiu és reduir la despesa energètica a l’Eduardo Latorre després d’una inversió de vora 43.500 euros que prompte revertiran en estalvi immediat als comptes municipals.

A dia de hui són ja 9 instal·lacions fotovoltaiques les que existeixen a edificis de titularitat municipal a la ciutat dels ponts, repartides entre col·legis, instal·lacions esportives i oficines municipals. Tots ells sumen una potència de 420 Mw/h, l’equivalent a l’energia que necessitarien durant tot un any unes 14 famílies. A banda de l’estalvi econòmic, des de l’Ajuntament d’Alcoi valoren molt positivament el fet de que també es contribueix a reduir les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.