Home Cultura Portes obertes per a celebrar els 10 anys de la rehabilitació de...

Portes obertes per a celebrar els 10 anys de la rehabilitació de la Torre d’Almudaina

0
SHARE

La Torre almohade d’Almudaina compleix deu anys des de la seva obertura al públic i per a celebrar-ho obrirà les seves portes de forma gratuïta aquest dimecres 14 d’agost. A través d’aquesta proposta, adreçada a tota la família, la Diputació d’Alacant pretén difondre i donar a conèixer la història d’aquesta fortalesa, originària de la primera meitat del segle XIII i declarada Bé d’Interès Cultural. L’horari per visitar el monument serà de 09:00 a 13:00 hores i de 18:00 a 21:00 hores.

Des que va obrir les portes a l’agost de 2009, més de 18.000 persones han visitat aquest complex d’època islàmica gestionat per la Fundació MARQ. Escolars i visitants procedents de tota la geografia alacantina i de la resta d’Espanya han pogut gaudir d’aquest museu, dividit en quatre plantes, que ofereix un recorregut per la història d’aquesta estructura i del municipi d’Almudaina.

Aquest immoble constitueix un important recurs cultural i turístic per a la província i va ser restaurat i museïtzat per l’Àrea d’Arquitectura de la Diputació d’Alacant. Gràcies a aquestes tasques, el visitant pot comprendre, a través de les empremtes trobades en els seus murs, la curiosa tècnica emprada en la seua construcció i les seqüeles dels canvis patits per la infraestructura en els seus 800 anys d’història.

Després de la seva obertura fa deu anys, la torre va quedar integrada a la xarxa de jaciments, parcs arqueològics i centres d’interpretació del MARQ i de la seva Fundació.