Home Alcoi Alcoi instaurarà un Betlem al Jardí dels Reis Mags en homenatge de...

Alcoi instaurarà un Betlem al Jardí dels Reis Mags en homenatge de l’artista alcoià Luis Solbes

0
SHARE
Figures del futur betlem al taller.
Figures del futur betlem al taller.

L’Ajuntament d’Alcoi instal·larà de nou el Betlem del Jardí dels Reis Mags, un pessebre que s’instal·larà durant les dates nadalenques i recordarà al que s’instal·lava a finals dels anys 60, obra de Luis Solbes, l’actuació del qual ha costat 14.880 euros i ha sigut subvencionat al 50% per la Diputació d’Alacant en la “Convocatòria de subvencions a ajuntaments per a l’elaboració d’elements nadalencs artesanals 2022”.

L’ajuntament destaca que en 1966 va assumir l’organització de la Cavalcada de Reis Mags, mitjançant la Comissió municipal de Festes. El cartell anunciador de l’arribada dels Reis Mags va ser obra de l’artista i pintor alcoià Luis Solbes, qui va revolucionar l’estètica de les festes populars i es va consolidar com l’assessor artístic de la Cavalcada, elaborant dissenys per a les carrosses, indumentària, cartellistica, segells i vinyetes postals, etc.

Aquesta Comissió municipal va encarregar a Solbes per al Nadal de 1968-1969 un monumental pesebre per a ser instal·lat temporalment en el jardí dels Reis Mags, al costat de la font de l’Estrela. Les figures d’aquest pesebre estaven elaborades en retalls de contraxapat de fusta, pintats per totes dues cares i comptava amb prop de quaranta figures, la majoria d’elles de més d’un metre d’altura, reproduïen diverses escenes bíbliques.

“Amb aquesta actuació recuperem un important patrimoni del Nadal alcoià homenatjant a Luis Solbes. Som molts els alcoians que recordem amb afecte visitar en la nostra infància aquest pesebre, i a partir d’aquest Nadal podrem tindre’l de nou”, ha afirmat la regidora de Festes, Carolina Ortiz.