Home Alcoi Alcoi invertirà 7,5 milions d’euros dels fons Next Generation per a rehabilitar...

Alcoi invertirà 7,5 milions d’euros dels fons Next Generation per a rehabilitar els barris de Font Dolça i Sagrat Cor

0
SHARE
Estat actual dels edificis del barri Cor Sagrat.
Estat actual dels edificis del barri Cor Sagrat.

L’Ajuntament d’Alcoi destinarà 7,5 milions d’euros a reurbanitzar i rehabilitar els barris de Sagrat Cor i de la Font Dolça. Uns diners provinents d’una subvenció dins del Programa d’ajuda a actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026.

Es tracta de la quantia màxima a la qual es podia aspirar d’aquesta ajuda provinent del Mecanisme de Recuperació i Resiliència 2021-2026 Next Generation EU, gestionats a través de la vicepresidència segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, destaca “l’aposta per incrementar el parc d’habitatge públic i contribuir a la regeneració i revitalització dels barris, especialment aquells que presenten majors reptes”. Per la seua part, el regidor afegeix que “aconseguir aquesta subvenció és una mostra de l’excel·lent treball dut a una planificació estratègica ambiciosa”.

Intervencions que es duran a terme

Es dotarà d’una energètica a 308 habitatges i 29 edificis entre els dos barris, es millorarà l’envolupant tèrmica i es proporcionaran noves fonts d’energia renovables, a través d’instal·lacions fotovoltaiques. A més, es retirarà l’amiant i se substituiran les cobertes, s’aïllaran les façanes i es reemplaçaran l’envidrament i les fusteries exteriors per sistemes de PVC.

En Sagrat Cor s’eliminaran barreres arquitectòniques existents, s’ampliaran les zones enjardinades i es millorarà la seguretat, eliminant recorreguts estrets i substituint la il·luminació. En Font Dolça, la reurbanització se centrarà no sols en l’entorn pròxim als habitatges, sinó també en la part central on s’agrupen els espais lliures, millorant les àrees recreatives. A més, es posarà en valor la vegetació existent en la zona.