Home Destacats Les obres a la Plaça de l’Església d’Ibi permetran incrementar les places...

Les obres a la Plaça de l’Església d’Ibi permetran incrementar les places d’aparcament soterrat i marxen a bon ritme

0
SHARE
Responsables municipals durant la visita als treballs a la Plaça de l'Església d'Ibi.

Aquest dijous 1 de desembre, l’Alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, juntament amb el Regidor Territori i Patrimoni de l’Ajuntament d’Ibi, Santi Cózar, han fet una visita a les obres que des del Consistori s’estan fent a la Plaça de l’Església de la localitat. A la visita han estat acompanyats pels arquitectes guanyadors del concurs d’idees i responsables del projecte, així com per responsables de l’empresa adjudicatària de les tasques d’execució.

Sense que es presente, de moment, cap tipus d’incident, les obres marxen amb total normalitat i a bon ritme, per la qual cosa es van complint els terminis establerts, estiu del 2023, per a la finalització d’una de les obres més importants de la localitat i que ha estat adjudicada per valor de 2.395.253,57 euros. D’ells, l’Ajuntament d’Ibi preveu finançar amb Fons Europeus la quantitat de 1.051.035 euros.

Augment de places d’aparcament

Les actuacions consistiran tant a la remodelació de 3.189 m² de plaça -la qual ja ha estat completament enderrocada-, així com a la remodelació de l’aparcament subterrani, de 1.928 m², que amb les noves obres augmentarà de 16 vehicles de capacitat a 58. Amb aquestes obres, l’Ajuntament pretén dotar el municipi d’un espai accessible i de qualitat preparat per fer diversos esdeveniments públics, respectant l’entorn i l’arquitectura existent.

Per això, es crearan espais oberts sense discontinuïtats, eliminant racons foscos i insegurs, i es modernitzarà i farà més còmode per als vianants aquest entorn gràcies a un nou mobiliari, així com paviments, instal·lacions i zones de vegetació. A més, es prestarà una atenció especial a assegurar l’accessibilitat de l’espai, amb l’eliminació de les escalinates i la creació d’espais de vianants multifuncionals i de fàcil accés.