Home Alcoi Alcoi llança beques a la creació artística per a activar una factoria...

Alcoi llança beques a la creació artística per a activar una factoria creativa a l’IVAM CADA

0
SHARE

Artistes de tot el territori nacional poden beneficiar-se de les 3 beques de 10.000 euros cadascuna que ha llançat l’Ajuntament d’Alcoi per a incentivar la creació cultural a la ciutat dels ponts. Videoart, música i arts escèniques són les propostes a bonificar amb unes ajudes que volen convertir a Alcoi en referent de la creació cultural valenciana en torn a l’IVAM CADA.

Durant els darrers anys, la ciutat d’Alcoi ha anat paulatinament recuperant la capitalitat cultural que havia perdut a meitat de la passada dècada amb la crisi econòmica. Un fet que es deu a la proliferació de programació cultural a les diferents infraestructures d’aquest caire repartides per la capital de l’Alcoià. Aquesta vessant és fonamental per a una ciutat que sempre s’ha considerat abanderada cultural a l’interior alacantí, i que ha rebut un gran impuls amb la re apertura de l’IVAM CADA l’any passat a la localitat.

Aquest ens va nàixer amb la voluntat de capitanejar la producció cultural a la ciutat dels ponts en cadascuna de les seues tres plantes, gestionades per l’IVAM, la Fundació CAM i l’Ajuntament d’Alcoi. La planta municipal es divideix en diferents àrees entre les que destaca, a banda de la superfície expositiva, la de creació artística i cultural. Una línia d’actuació reforçada amb el llançament de 3 beques dotades amb 10.000 euros cadascuna i amb les que es pretén incentivar la producció cultural en videoart, música i arts escèniques.

Les ajudes llançades pel Consistori alcoià en matèria de creació cultural responen a la intenció de convertir l’IVAM CADA en referent en aquest sentit a tot el País Valencià. De fet, és possible que aquest sistema valga com a exemple per a altres poblacions que vullguen dinamitzar la seua creació cultural. La idea és que Alcoi abandere la proliferació d’artistes i obres d’art a l’interior de la província d’Alacant.

Qualsevol artista nacional pot accedir a les beques, amb la condició de que la seua producció cultural siga desenvolupada a la ciutat i en l’entorn de l’IVAM CADA.