Home Cultura Ibi honra la figura de Sant Pasqual amb una romeria i activitats...

Ibi honra la figura de Sant Pasqual amb una romeria i activitats per a tots els públics

907
0
SHARE

Centenars de persones han participat a Ibi en els actes en homenatge a un dels sants més volguts a la població: Sant Pasqual. L’ermita que alberga la imatge del sant ha congregat un bona grapat d’activitats dedicades especialment a fer que els més menuts gaudiren d’una jornada lúdica en torn a una de les tradicions iberudes més arrelades. Romeria, curses, concursos i actes religiosos han centrat les activitats.

L’agenda d’activitats festives és ben amplia a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, i es veu incrementada amb l’arribada del bon temps al mes de maig. És en aquestes dates quan comencen a multiplicar-se els esdeveniments que cada població celebra a l’aire lliure, i que tenen molt a veure amb la cultura i les tradicions. Una d’elles s’ha dut a terme aquest cap de setmana a la vila d’Ibi, que ha honrat la figura d’un dels sants als que més devoció li tributa el poble iberut: Sant Pasqual, que té una ermita a la localitat.

Tot i que les activitats per a honrar al sant es concentren majoritàriament en un sol dia, durant la nit de divendres ja s’ha dut a terme un passa carrer i la pujada nocturna a l’ermita. Però la de dissabte ha sigut la jornada que ha concentrat el gros de la programació, començant de bon matí amb la romeria a l’ermita de Sant Pasqual. La missa i el tradicional esmorzar han donat pas al cross que ascendeix cap a l’ermita i a un bon grapat de jocs tradicionals que anay rere any es succeeixen al paratge.

Els actes dedicats a Sant Pasqual formen part de la tradició iberuda, i de fet alguns dels protagonistes d’altres festes típiques de la població, com les d’Hivern. Fadrins i casats acudeixen al paratge per a participar d’un seguit d’activitats pensades per a tota la família, però especialment per a que els més menuts passen una estona divertida de la mà de les tradicions de la seua localitat.

La jornada central dedicada a Sant Pasqual ha comptat amb servei de transport fins al paratge per a augmentar la participació en els actes d’homenatge al sant a la vila joguetera.