Inici Alcoi Alcoi llança cursos per a fomentar la inserció laboral de persones en...

Alcoi llança cursos per a fomentar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social

368
0
COMPARTIR

Desenes de persones adquiriran al llarg del mes de novembre coneixements amb els que millorar la seua situació a l’hora de trobar un treball a la ciutat d’Alcoi. Totes elles bé estan en risc d’exclusió social o bé ja estan fora de la societat. Una situació que es vol revertir a la capital de l’Alcoià gràcies a diversos cursos de capacitació laboral. A ells es sumen els d’alfabetització digital i els d’intel·ligència emocional, encaminats a facilitar-los la inserció laboral.

La destrucció de milers de llocs de treball va ser una de les principals conseqüències de la crisi econòmica encetada al 2007 i de la que encara no s’ha arribat a eixir totalment. Ara que els principals indicadors apunten cap a altra crisi amb característiques paregudes, cobra rellevància enllestir mètodes que posen en disposició d’afrontar-la a qualsevol persona. Una situació que afecta especialment a les persones que van perdre la seua ocupació durant l’anterior crisi i que han vist minvades les seues possibilitats laboral i, per tant, la seua inserció social.

Per a tractar d’oferir possibilitats a aquestes persones, moltes de les quals es troben en risc d’exclusió social o ja excloses socialment, l’Ajuntament d’Alcoi ha llançat una sèrie de cursos. Amb ells es pretén oferir a aquestes persones, de les quals n’existeixen centenars de famílies a la capital de l’Alcoià, una possibilitat per a inserir-se al mercat laboral. El fet de tindre treball és considerat pels especialistes com un fet dignificant, pas important per a la reinserció en la societat. Tot dins d’uns cursos en els que es fa un seguiment individual dels afectats. De fet, hi ha programades tant activitats específiques per a cada alumne com altres grupals, amb les que millorar inclús la seua capacitat de comunicació.

Aquesta iniciativa és possible gràcies al finançament comunitari del Fons Social Europeu (FSE) i es centra en el mes de novembre. En ell es duran a terme diverses activitats formatives, entre les que s’inclouen cursos de manipulador d’aliments, carretes elevadores o construcció. En total seran 5 accions que sumen 15 hores, amb les quals aconseguir diversificar les capacitats dels beneficiaris del programa per a facilitar-los la inserció en un lloc de treball.

Tota aquesta formació va acompanyada dels cursos d’alfabetització digital amb els quals es tracta d’oferir més eines per a trobar ocupació als usuaris d’aquestes activitats. L’objectiu no és altre que acabar bé amb el risc o bé amb la situació d’exclusió social que pateixen aquestes persones.