Inici Castalla Les tapes autòctones centren l’atracció turística esperant superar les 17.000 unitats a...

Les tapes autòctones centren l’atracció turística esperant superar les 17.000 unitats a Castalla

579
0
COMPARTIR

Entre el 8 i el 24 de novembre, la ciutat de Castalla celebra la setena edició de Tapejant Castalla. Es tracta d’una ruta de fins a 19 establiments hostalers que concursen amb tapes innovadores i autòctones per a atraure clients als bars i restaurants de la població. Tot a un mes, novembre, que suposa un dels més fluixos en quant a guanys per al sector. Tot i això, en 2018 es van superar les 17.000 tapes venudes i els 600 tapaports que opten a premi recollits.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, degut a la seua ubicació històrica i la seua orografia, gaudeixen d’un bon grapat d’atractius turístics. D’entre ells destaquen els patrimonials i els culturals, però també una vessant que ha agafat vol en els darrers anys: la gastronòmica. Cada vegada són més les localitats de l’interior alacantí que es bolquen en fer dels seus plats tradicionals un punt important a l’hora de dinamitzar turísticament una determinada localitat. D’entre elles destaca Castalla, amb els seus arxiconeguts gaspatxos de muntanya.

A més, l’hostaler és un dels sectors més importants dins l’economia castelluda, pel que des de l’Ajuntament es duen a terme iniciatives per a dinamitzar les seues vendes. Així, ha sigut convocada una nova edició, i ja en van 7, de Tapejant Castalla, una iniciativa que busca apropar a castelluts i visitants cap a la seua gastronomia típica. Fins a 19 establiments participen d’aquesta nova campanya que ha anat registrant un nombre creixent de vendes, superant les 17.000 en l’edició de 2018. Una iniciativa en la que el Consistori ha invertit més de 4.000 euros.

Per als hostalers que participen d’aquesta campanya, que avarca entre el 8 i el 24 de novembre, Tapejant Castalla suposa un al·licient a un dels seus mesos més fluixos en quant a vendes: novembre. A més, els propis bars i restaurants han constatat un interès creixent per part dels visitants de la localitat respecte a la ruta de tapes. Completant com a mínim 6 de les tapes innovadores que tenen al seu abast, els participants poden emportar-se premis, com viatges o una tablet. L’any passat es van recaptar més de 600 tapaports, xifra que dona una idea de la participació que suscita aquesta iniciativa a Castalla.

L’oferta gastronòmica que suposa Tapejant Castalla ve a completar el potencial patrimonial que té la localitat, i que atrau anualment a moltes persones a visitar-la.