Home Destacats Alcoi llança per tercer any el programa de suport per a projectes...

Alcoi llança per tercer any el programa de suport per a projectes emprenedors ‘Activa Àgora’

1504
0
SHARE

Activa Àgora és el nom del programa d’assessorament i capacitació per a projectes empresarials que, per tercer any consecutiu, ha llançat l’Ajuntament d’Alcoi. La iniciativa selecciona els millors projectes emprenedors per a acompanyar-los durant vora 3 mesos de formació en els que aprendran a posar en marxa el seu projecte. Activa Àgora ja ha ajudat a posar en marxa a diverses empreses que encara operen a dia de hui a la ciutat.

La creació d’empreses a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ve sent una de les línies d’actuació dels diferents ajuntaments en quant a economia es refereix. Més encara després de que la crisi econòmica destruirà desenes d’elles a l’interior alacantí, perjudicant l’ocupació i l’economia de la muntanya. Al llarg dels darrers anys s’han multiplicat les iniciatives de suport per als emprenedors com a forma de crear empreses i, per tant, també ocupació. Moltes d’elles tenen a veure amb l’emprenedoria, que a més aporta innovació al teixit productiu.

Una de les principals iniciatives de l’Ajuntament d’Alcoi per a fomentar aquesta vessant ha sigut presentada aquest divendres. Per tercer any consecutiu, el programa ‘Activa Àgora’ pretén posar a l’abast dels millors projectes empresarials que es presenten tot allò necessari per a que donen els primers passos. Així, els projectes que opten a aquesta mena de tutorització, en la que col·labora el CEEI Alcoi-València, tenen vora 3 mesos de formació i capacitació completes a la pròpia Àgora alcoiana. L’objectiu: que isquen al mercat amb garanties d’èxit.

Enguany és el tercer any que es posa en funcionament aquest programa, que en anteriors edicions ja ha contribuït a posar en marxa diverses empreses que, a dia de hui, encara operen a la zona. La formació que ofereix Activa Àgora inclou eines com la diagnosi del sector en que opere la nova empresa, claus per a fomentar l’empatia amb els clients o la forma de donar resposta a les 5 principals necessitats d’un projecte empresarial resin creat. Captació de finançament, difusió als clients i posicionament en el mercat són altres de les línies formatives del programa.

El termini per a presentar els projectes conclou el proper 22 de març, quan es tanca la recollida de propostes que avaluarà una comissió especialitzada.