Home Alcoi Alcoi supera el ritme de vacunació de la Comunitat Valenciana i frega...

Alcoi supera el ritme de vacunació de la Comunitat Valenciana i frega el 79% de la població amb pauta completa

469
0
SHARE

El procés de vacunació contra la Covid19 a la ciutat d’Alcoi reflecteix que 48.423 persones han rebut, al menys, la primera dosi de la vacuna contra la malaltia. Una xifra que suposa el 87,12% del total de la població de la capital de l’Alcoià.

Segons les dades recollides pel Centre de Salut Pública, a data d’1 de setembre, en total són ja 43.798 persones les que compten amb la pauta completa de vacunació (78,80% de la població), mentre que altres 4.625 alcoians i alcoianes han rebut una dosi (8,32% de la població). Això fa 48.423 habitants del municipi (un 87,12% del total) que han rebut la pauta completa o almenys una dosi.

Respecte al Departament de Salut, que engloba a 31 poblacions de l’Alcoià i El Comtat i a la Vall d’Alcalà, en total s’ha aconseguit vacunar a 108.792 persones, la qual cosa suposa que el 87’47% de la població té al menys la primera dosi.

Després que en juliol s’experimentara un repunt del coronavirus en tota Espanya i també a l’interior alacantí, les dades han anat millorant a l’agost, per la qual cosa en aquests moments tant la ciutat d’Alcoi com l’àrea de salut deixen arrere el risc molt alt, en trobar-se per davall del límit dels 250 casos/100.000 habitants.

Segons les dades de la Conselleria de Sanitat actualitzats a 1 de setembre, la incidència acumulada se situa a Alcoi en els 175,22 casos per cada 100.000 habitants.

La Regidora de Salut Pública, Teresa Sanjuán, ha destacat l’evolució positiva de la pandèmia a la ciutat, encara que ha subratllat que no es pot baixar la guàrdia i ha recordat la necessitat de continuar complint les mesures establides per les autoritats sanitàries. “Agraïm tant l’esforç de la ciutadania com el treball dels professionals sanitaris i voluntaris, que han ajudat a aconseguir aquests nivells de vacunació en un procés organitzat i fluid. Tot i això, insistim en la importància de la vacunació i recordem que cal mantindre la distància social i l’ús de les mascaretes. Només amb responsabilitat col·lectiva aconseguirem véncer a aquesta pandèmia”, ha destacat Sanjuán.