Home Cultura Homenatges a la patrona i als càrrecs del passat centren la programació...

Homenatges a la patrona i als càrrecs del passat centren la programació per a les Festes d’Ibi en 2021

635
0
SHARE

La pandèmia de la Covid19 ha evaporat del calendari qualsevol festivitat que hi haguera programada davant el risc d’expansió del coronavirus. Una mesura que manté aturat per segon exercici consecutiu tot allò relacionat amb les principals festivitats que es celebren a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Això inclou tota la indústria festera que envolta les principals celebracions que es duen a terme a les poblacions de l’interior alacantí.

Com a la resta de localitats de la muntanya, Ibi es quedarà per segon any seguit sense celebrar els seus Moros i Cristians, cosa que també ocorre en aquestes jornades a Castalla. Però això no significa que la vila joguetera no haja preparat activitats per a commemorar els principals dies festius de l’any. Ja des del dimecres 1 de setembre es celebra la novena a la patrona. Aquests actes religiosos continuaran fins el proper dia 13, però a ells s’afegeix el principal: la gala amb la que el món de la Festa ret homenatge no sols als capitans i abanderades d’enguany, sinó també als que compleixen efemèrides.

Mentre la Festa iberuda espera que el 2022 comporte una millora en la situació pandèmica, encara existeix la incertesa de si els festejos es podran desenvolupar amb total llibertat. Cosa que afecta especialment als càrrecs, que necessiten d’antelació per a posar en escena el que tenen planejat. No obstant, per a les properes jornades hi han programats diferents dinars i sopars a les seus festeres. Esdeveniments per als que des de l’Ajuntament d’Ibi demanen la màxima responsabilitat personal.

Els Moros i Cristians d’Ibi tenen entre les seues particularitats l’elevada quantitat de càrrecs festers, cosa que incrementa la xifra de boatos i dona més lluentor als actes. En total són 14 abanderades -1 per cada comparsa- més els capitans de cada bàndol.