Home Alcoi Alcoi opta a una ajuda europea de 1,4 milions per a implantar...

Alcoi opta a una ajuda europea de 1,4 milions per a implantar plataformes i solucions digitals que milloren l’experiència turística

0
SHARE
Una de les solucions incloses en el projecte és la implantació de realitat augmentada i immersiva a Rodes

L’Ajuntament d’Alcoi ha presentat un projecte valorat en 1.437.563 euros per al desplegament de plataformes tecnològiques i solucions digitals en els destins pertanyents a la Xarxa Nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents.

L’ajuda té com a objecte utilitzar la digitalització per a millorar l’experiència turística i oferir servicis integrats de valor en destí. Això inclou tant la creació de noves plataformes com la millora de les ja existents, així com la integració de totes elles amb una plataforma central a nivell estatal: la Plataforma Intel·ligent de Destí (PID), creada en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels Fons Europeus-Next Generation.

Tal com explica l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, «El propòsit d’aquestes ajudes és fomentar el desenvolupament sostenible del turisme, assegurant que siga accessible per a tots. Es busca facilitar la interacció dels visitants amb l’entorn i millorar la seua experiència, al mateix temps que s’incrementa la qualitat de vida dels residents mitjançant l’ús de noves tecnologies i la innovació contínua, tot basat en l’economia de dades i la connexió entre diferents sistemes».

Entre les possibles solucions tecnològiques s’inclouen enfocades a la implantació de realitat augmentada i immersiva al Parc Tecnològic de Rodes; creació de senyalística intel·ligent en rutes en els espais naturals; solucions d’escolta activa turística en xarxes, desenvolupament d’una solució d’assistent virtual enfocat a turisme; així com creació d’una app per a turistes i per a rutes.

Les ajudes seran finançades al 100% i es concediran en modalitat de subvenció mitjançant pagament anticipat, tramitant-se en règim de concurrència competitiva.

El pressupost total assignat a la present convocatòria ascendix a 96.346.110,56 euros en el Marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dels quals 57.173.055,28 euros aniran destinats a entitats locals amb un termini d’execució fins al 30 de juny de 2026.