Home Destacats Ibi celebrarà per primera vegada l’Orgull LGTBI amb xerrades, exposicions i la...

Ibi celebrarà per primera vegada l’Orgull LGTBI amb xerrades, exposicions i la seua primera cavalcada el 13 de juliol

0
SHARE
Cartell del primer Orgull LGTBI que es celebra a Ibi.

La Regidoria de Diversitat de l’Ajuntament d’Ibi, amb Elio Verdú com a responsable, estrena celebració de l’Orgull LGTBIQ+ a Ibi, per primera vegada, amb una programació que ha iniciat amb la lectura de Manifest del Dia de l’Orgull a la porta del Consistori.

D’aquesta manera, s’inicien una sèrie d’activitats i accions destinades a la població en general i que seguiran amb la inauguració de l’exposició ‘Game[in]g Problems Queerplay’, a l’ermita de Sant Vicent, del 4 al 14 de juliol de 2024. La inauguració tindrà lloc el dijous, 4 de juliol, a les 20.30h.

Gros de la programació

La setmana següent, el dijous 11 de juliol, tindrà lloc la conferència ‘La Comunitat LGTBIQ als videoclips musicals’, a càrrec de l’investigador i artista local Fernando Fernández Torres. Tindrà lloc al Centre Cultural Salvador Miró, a les 20.00h, amb entrada lliure fins a completar aforament.

Una altra de les conferències programades es realitzarà el divendres, 12 de juliol, a les 19.00h, a l’ermita Sant Vicent i serà la de ‘Els cançoners i els tonadillers queer de l’Espanya del segle XX’, a càrrec d’Anto Rodríguez , investigador i autor del bloc ‘Color Julay’.

Durant el cap de setmana seguiran les activitats el dissabte 13 de juliol amb un ‘Espai de creació artesanal LGT IBI Q+’, a la plaça Sant Vicent, obert de 10h a 20.30h, amb el contacontes infantil ‘La Perruca de Luca’, a les 12.0 h, a la mateixa plaça, i la pintada d’un mural col·laboratiu divers, a càrrec de Carolina Vilaplana com a artista facilitadora.

El mateix dissabte, tindrà lloc per primera vegada a la localitat la Cavalcada de l’Orgull 2024, amb pas per la zona del nucli antic. L’eixida serà des de l’Ajuntament, a les 19.00h.

Elio Verdú ha comentat que “estem molt contents de poder desenvolupar un programa de celebració de l’Orgull com aquest, amb cavalcada de l’Orgull per primera vegada. Són activitats obertes al públic en general i esperem que tothom se senti convidat a la festa de la diversitat, la igualtat, la inclusió i la llibertat. Serà fantàstic poder veure que la nostra localitat és una localitat oberta i justa i que advoca per una convivència entre veïns i veïnes amb amor respecte”.

A més, “una cosa que ens enorgulleix enormement és que el cartell de l’Orgull d’Ibi està fet de manera altruista per l’artista iberut Fefeto”, ha conclòs el regidor. La vila joguetera ja ha patit en alguna ocasió conductes homofòbiques, coincidint, a més, amb la celebració d’aquesta festivitat per la igualtat.