Home Alcoi Alcoi organitzarà diverses activitats per a persones per celebrar el Dia Internacional...

Alcoi organitzarà diverses activitats per a persones per celebrar el Dia Internacional de les Persones de la Tercera Edat

334
0
SHARE
Cartell promocional del Dia de Gent Gran.
Cartell promocional del Dia de Gent Gran.

La regidoria de Gent Gran ha organitzat distintes activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones d’Edat el proper 1 d’octubre i destacar el canvi demogràfic que està patint la població mundial. Els actes es portaran a terme en el Centre Social de la Zona Nord, en l’espai que té la Gent Gran amb entrada lliure fins a completar l’aforament.

Aquesta celebració va ser promoguda per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i té com a objectiu promoure polítiques i programes públics centrats en les persones de la tercera edat perquè aquestes romanguen molt més temps, actives dins de la societat. Cada any la ONU tria un tema per a desenvolupar la campanya del Dia Internacional de les Persones Majors, i aquest any va dirigit als esforços que fan les dones majors a favor de les seues comunitats.

“Estem davant d’un dia de celebració amb unes persones que s’ho han guanyat, la Gent Gran que ha treballat durant tota la vida mereix tindre ara un oci saludable. Aquestes persones son les que més mal ho van passar amb la pandèmia i les que més necessiten aquest tipus d’iniciatives que l’ajuden a eixir de casa i relacionar-se”, ha explicat la regidora de Gent Gran, Carolina Ortiz.

A les 11 començaran amb la xarrada ‘hàbits saludables. Enhorabona per haver arribat a aquesta edat, vos animem a seguir cuidant-vos’ i a les 16 hores tindrà lloc el torneig de ’chinchón’, dòmino i cotos. La programació continuarà a les 18 hores amb el berenar, seguit d’una exhibició del grup de ball del Centre de Gent Gran de la Plaça i a les 19 hores començarà el ball obert.