Home Cocentaina El Certamen Coral Fira de Tots Sants endinsa a Cocentaina en el...

El Certamen Coral Fira de Tots Sants endinsa a Cocentaina en el Gran Premi Nacional de Cant Coral

238
0
SHARE
Un dels grups que ha participat en edicions anteriors del Certamen Coral Fira de Tots Sants.

Fa 41 anys que la vila de Cocentaina va fundar una de les seues grans apostes culturals amb la creació al 1981 del Certamen Coral. L’esdeveniment s’adreça a l’altra gran fita anual dels contestans: la Fira de Tots Sants. Ara, el certamen dona un pas endavant amb la seua inclusió dins del Gran Premi Nacional de Cant Coral, una iniciativa pensada per a entrellaçar els diferents festivals d’aquest tipus que existeixen a tota Espanya.

La inclusió del Certamen Coral Fira de Tots Sants dins d’aquest circuit no només ubicarà més en el mapa nacional del cant a la capital del Comtat. Al mateix temps, també suposarà l’arribada d’aquest esdeveniment una vegada cada cinc anys a Cocentaina, amb tot el que això suposa. La vila comta serà cada lustre la capital nacional del cant, dins d’un festival que estretirà la relació entre les corals de tot l’Estat.

El Gran Premi Nacional de Cant Coral inclou als principals certamens d’aquestes característiques al llarg i ample del territori nacional. Un fet que permetrà a la capital del Comtat situar-se com a un dels epicentres de la cultura coral a tot el territori espanyol. A això cal afegir el fet de que cada 3 anys la localitat celebra el certamen Firacor, que reuneix en ella als guanyadors dels 3 darrers Certamens Corals Fira de Tots Sants.