Home Alcoi Alcoi participa al Comité Executiu de la Xarxa FP a Múnic

Alcoi participa al Comité Executiu de la Xarxa FP a Múnic

1072
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi va estar present en la celebració del XXXIX Comité Executiu de Xarxa FP, que va tenir lloc els dies 17 i 18 d’octubre a Munic (Alemanya) de la mà de la seua Mobility Manager, Magui Candela. Durant 2018, i per primera vegada, la ciutat va superar les 100 mobilitats, situant-se entre les ciutats de Xarxa FP més actives.

Durant el Comité Executiu celebrat a Munic, van revisar els resultats de les auditories ISO 2018, van estudiar els pressupostos executats en l’any en curs i van elaborar una proposta econòmica per al pròxim exercici. Així mateix, es van analitzar els resultats de mobilitat de l’any 2018, es van plantejar nous projectes i es va treballar en l’actualització de l’Estudi d’Impacte que està duent a terme l’organització per analitzar els efectes de la mobilitat en l’ocupabilitat, les perspectives de carrera i les competències dels estudiants de Xarxa FP que van realitzar una estada formativa o d’estudis a l’estranger. També es va organitzar i va establir un calendari per a la propera Assemblea General que tindrà lloc a Barcelona el pròxim 5 de febrer coincidint amb el vinté aniversari de l’organització.

Xarxa FP Alcoi va superar en 2018, per primera vegada, les 100 mobilitats situant-se entre les 5 ciutats més actives de l’organització. El constant progrés en el nombre de mobilitats és un reflex de l’aposta decidida de l’Ajuntament d’Alcoi per la Internacionalització de la Formació Professional, així com a fruit de la col·laboració del Departament de Promoció Econòmica amb els centres d’FP de la ciutat i la implicació d’empreses locals que s’han sumat a aquest projecte.

L’edil d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia ha destacat que “aquesta xarxa està permetent a molts estudiants d’FP de la ciutat realitzar les seues pràctiques en ciutats estrangeres on no només aprenen un ofici, sinó que perfeccionen l’idioma i coneixen altra forma de vida. També empreses locals acullen estudiants estrangers i professors d’Alcoi milloren la seua formació mitjançant estades en altres ciutats europees”.

Xarxa FP és una associació europea sense ànim de lucre que reuneix 29 ciutats de 13 països. Set ciutats (Barcelona, Berlín, Munic, Oulu, Roma, Tolosa i Alcoi) són les integrants del Comité Executiu de Xarxa FP, la xarxa europea de referència en la mobilitat d’FP.

Aquesta associació organitza pràctiques en empresa per a estudiants d’FP i estades d’observació professional per a professors en ciutats europees membres de la xarxa. Cada any centenars d’estudiants i equips europeus de professors d’FP participen en accions de mobilitat.