Home Alcoi La segon comissaria de Policia Nacional a Alcoi inicia la tasca burocràtica...

La segon comissaria de Policia Nacional a Alcoi inicia la tasca burocràtica a la Plaça Les Xiques

1237
0
SHARE

La Policia Nacional compta des d’aquest divendres amb la segon comissaria per a la ciutat d’Alcoi, en la que gestionarà tràmits com els DNI’s o els passaports. En ella es pretén atendre a unes 22.000 persones a l’any. S’allibera així el primer dels edificis del cos a la ciutat, sobrecarregat de treball fins ara. D’altra banda, la mudança contribuirà a augmentar la seguretat del Centre d’Alcoi, una vella reivindicació del veïnat.

Al País Valencià no hi ha massa localitats de menys de 100.000 habitants que compten amb dos comissaries de la Policia Nacional, degut a que pel volum de treball que acumulen, no és necessari. No obstant, a la ciutat d’Alcoi, amb 60.000 habitants, s’ha inaugurat la segon infraestructura d’aquestes característiques en aquest divendres 26 d’octubre. Les instal·lacions de la primera, que inclouen calabossos i unitats operatives, no són suficientment grans per a abastir la tasca burocràtica que duen a terme, com les renovacions de DNI’s o passaports.

Per això, la ciutat dels ponts compta des d’aquest divendres amb un segon edifici destinat a albergar aquest tipus de dependències de la Policia Nacional. Estarà ubicat a la Plaça Les Xiques, en ple centre de la localitat. La seua apertura, a més d’alleugerar els tràmits de documents que gestiona aquest cos de seguretat, contribuirà a millorar la seguretat en el Centre d’Alcoi, una de les principals reivindicacions dels veïns. Es preveu que les noves oficines puguen atendre a 22.000 persones a l’any després d’una inversió municipal de vora 50.000 euros.

El procés per a enllestir la segon comissaria d’Alcoi va començar fa un lustre i garanteix, al menys a Alcoi, la fi de la manca de mitjans que es registra a tota la província d’Alacant en aquest sentit.