Home Alcoi Alcoi participa en el Comité Executiu Extraordinari de la Xarxa FP en...

Alcoi participa en el Comité Executiu Extraordinari de la Xarxa FP en Tolosa

133
0
SHARE
Reunió de Mobility Managers de Xarxa FP a Tolosa.
Reunió de Mobility Managers de Xarxa FP a Tolosa.

Alcoi ha estat present en la celebració del Comité Executiu Extraordinari, al qual pertany des de 2017 i la reunió de Mobility Managers de Xarxa FP celebrada els dies 19 i 20 d’octubre a Tolosa, França. Durant aquests dies es va destacar la tornada a la normalitat en les mobilitats d’estudiants i staff, amb previsió d’aconseguir xifres anteriors a la irrupció de la pandèmia, així com la consolidació de les associacions estratègiques entre centres d’FP de diferents països i l’activació de les últimes ciutats incorporades a la xarxa.

Continguts tractats a les reunions

En la reunió del 19 de novembre es van revisar els resultats de les auditories ISO 2022 i es va presentar el calendari per 2023, es van estudiar els pressupostos executats l’any anterior i el pressupost actual per a l’exercici 2022. Així mateix, es van analitzar els resultats de mobilitat de 2022 obtinguts fins hui, i es van explicar els projectes duts a terme entre ciutats de Xarxa FP establits dins del Pla de Treball.

El dia 20, en la jornada de Mobility Managers, es van donar cita al voltant de 30 representants de diferents ciutats europees en una sessió de treball en la qual es van exposar els objectius en matèria de mobilitats de cada destí, així com diferents opcions de cooperació i col·laboració entre socis per a l’any vinent.

Importacia de cara al futur

Segons destaca el regidor d’Ocupació i Formació, Alberto Belda “la incorporació fa ja 10 anys en Xarxa FP ha suposat un impuls per a les pràctiques a Europa d’estudiants que cursen FP a Alcoi, però també la implicació d’empreses de la localitat que han rebut a estudiants o personal de centres d’FP europeus, ampliant la seua visió de la internacionalització. Així mateix, els professors han pogut conéixer i contrastar noves maneres d’afrontar el seu treball”.

Xarxa FP és una associació integrada per 15 ciutats de diversos països que va ser fundada amb l’objectiu de promoure una infraestructura sostenible entre les administracions locals, les empreses i els centres de Formació Professional per a desenvolupar estratègies de mobilitat comunes. Cada any centenars d’estudiants i equips europeus de professors d’FP participen en accions de mobilitat. La següent Assemblea General i Comité Executiu tindrà lloc a Praga en març de 2013.

El Pla Estratègic de l’organització 2021-2025 estableix tres prioritats en l’àmbit de la mobilitat i innovació de l’FP europea en línia amb les prioritats estratègiques de la UE com millorar la quantitat i qualitat de la mobilitat de l’FP; estimular i promoure la innovació en l’FP; i contribuir al disseny de Polítiques de la UE en matèria d’FP.