Home Alcoià Alcoi planteja al Consell que assolisca la gestió de les residències i...

Alcoi planteja al Consell que assolisca la gestió de les residències i investigue las causes dels brots

616
0
SHARE

El plenari alcoià ha aprovat demanar al Consell que investigue, com ja està fent la Fiscalia, què ha passat a les residències d’Alcoi i Onil. Totes dos tenen brots actius de coronavirus que han deixat prop de 90 víctimes de la pandèmia. Determinar si podria haver-se evitat és l’objectiu d’aquesta petició, que porta aparellada altra respecte a la que Generalitat assolisca directament la seua gestió d’una forma pública.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla registren la segona major taxa de mortalitat de tota la Comunitat Valenciana. Una realitat que no es deu a un contagi massiu de la població, ja que els positius entre els ciutadans no són ni quantiosos ni alarmants. A la muntanya, bona part dels contagis per Covid19 i la immensa majoria de les morts pel virus s’han produït a les residències de la Tercera Edat. Un elevat percentatge d’elles estan gestionades per empreses privades amb els guanys econòmics com a principal objectiu del seu treball.

Des de diferents àmbits, especialment el dels familiars dels usuaris dels centres i els sindicats dels treballadors, porten temps alertant de que l’atenció als majors dista molt de ser l’adequada. Fet que podria veure’s corroborat -o desmentit- si la Generalitat Valenciana accepta la petició del plenari d’Alcoi per a investigar què ha passat als geriàtrics de l’interior alacantí afectats pel coronavirus. La decisió ha sigut presa en plenari i només el PP, Ciutadans i VOX no li han donat suport. Des del Consell confirmen aquesta intenció en la que porten treballant des del 2015, afirmen, treballant.

Dels més de 110 morts registrats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, per damunt del 80% haurien perdut la vida a aquests dos centres. Tots dos estan gestionats per empreses privades, tan a Alcoi com a Onil, a pesar de que és la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives la que ostenta la seua titularitat en el segon dels casos. Per això la petició de saber què ha passat per a que tanta gent haja perdut la vida a mans del virus. La Fiscalia ja va demanar setmanes enrere informació a tots dos centres per a avaluar la situació en ells i, en última instància, obrir una investigació amb totes les seues conseqüències si es detecten irregularitats en el servei.

L’oposició alcoiana ha demanat prudència a l’hora d’eliminar concessions a empreses mentre no es conega si hi ha hagut mala gestió que ha derivat en l’aparició dels brots als centres d’Alcoi i Onil.