Home Alcoi Alcoi present en la presentació de l’Estratègia valenciana d’infància i adolescència 2022-2026

Alcoi present en la presentació de l’Estratègia valenciana d’infància i adolescència 2022-2026

0
SHARE

El MuVIM – Museu Valencià de la Il·lustració i Modernitat va acollir dissabte passat 18 de desembre la presentació de l’Estratègia valenciana d’infància i adolescència 2022-2026. L’acte que va ser presidit per la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, va comptar amb presència alcoiana, ja que s’ha participat en l’elaboració d’aquest document. En concret van assistir les regidores d’Infància i Adolescència, Aranza de Gràcia i Joventut, María Baca, al costat de representants del Consell Local d’Infància i Adolescència, CLIA i la tècnica de l’àrea.

L’Estratègia valenciana d’infància i adolescència 2022-2026 s’ha dut a terme amb la participació de 26 Consells Locals d’Infància entre els quals es troba el de la nostra ciutat, a més de representants de 42 recursos i serveis d’atenció a la infància i adolescència en situació de vulnerabilitat o protecció.

Així mateix han participat també persones adultes de grups poblacionals i entitats que treballen diàriament amb infància i adolescència, amb la finalitat de comprendre de manera integral la situació actual de la infància i adolescència de la Comunitat Valenciana.

El document s’estructura en cinc programes

que tracten de donar resposta a les prioritats detectades, i que constitueixen la base per al desenvolupament de polítiques dirigides a aquest sector de la població, amb 29 objectius específics i 85 actuacions concretes a desenvolupar.

Els cinc programes són ‘Reforç dels sistemes públics de garantia de drets de la infància i adolescència’, ‘Promoció de les polítiques de gènere i igualtat’, ‘Reduir les desigualtats’,’Participació social de la infància i l’adolescència’ i ‘Promoció d’una cultura de bon tracte’.

L’Estratègia valenciana d’infància i adolescència és l’instrument que permetrà fer efectius els drets dels xiquets, xiquetes i adolescents, a través del “disseny, planificació, aplicació, desenvolupament, seguiment i avaluació de les polítiques de la Generalitat” (art. 5.2. LDGIA), i que es realitzarà des de la inclusió activa i la corresponsabilitat dels agents implicats directament o indirectament en la promoció, defensa o restitució dels drets de la infància i l’adolescència i amb la seua participació” (art. 5.3. LDGIA).

La regidora d’Infància i Adolescència, Aranza de Gràcia ha destacat que “Des de la nostra ciutat hem treballat en l’elaboració d’aquesta estratègia. Els consellers i conselleres del CLIA estan molt satisfets de veure que els resultats de l’Estratègia són propostes que han treballat. D’aquesta manera queda constància que Alcoi mira amb els ulls de la infància, apostant i treballant les propostes de la infància, tal com ha quedat reflectit en aquesta Estratègia. L’acte va ser conduït per la consellera del Clia, Rut Guillem. Continuarem treballant en aquesta línia, tenint en compte a tots els xiquets i adolescents, perquè Alcoi és una Ciutat Amiga de la Infància”