Home Alcoi Alcoi preveu enllestir 3 plans d’ocupació per a facilitar treball a 28...

Alcoi preveu enllestir 3 plans d’ocupació per a facilitar treball a 28 persones amb una inversió de 423.000 euros

0
SHARE

Els dos primers són propis i estan dirigits a joves qualificats i a majors de 55 anys amb impossibilitat de cobrar la jubilació per haver cotitzat menys de 15 anys. El tercer pla, finançat per la Conselleria d’Economia Sostenible amb 157.000 euros, servirà per contractar a persones de al menys 30 anys d’edat. En total, aquestes tres iniciatives permetran fer 28 contractes.

L’Ajuntament d’Alcoi posarà en marxa tres plans d’ocupació dotats en total amb 423.000 euros, que serviran per contractar un total de 28 persones. Els dos primers plans són propis i estan pressupostats en 266.000 euros, finançats amb fons procedents de la partida de 500.000 euros creada enguany pel consistori amb caràcter extraordinari per la situació derivada de la pandèmia. El tercer pla està finançat per la Conselleria d’Economia Sostenible dins del programa ‘Avalem Experiència’ per a la contractació de persones desocupades de més de 30 anys d’edat, en col·laboració amb les corporacions locals.

En les pròximes setmanes s’obrirà un termini de 15 dies hàbils per a presentar les instàncies i formar part del procés selectiu dels dos primers plans, dirigits a col·lectius amb especial risc d’exclusió social, als quals s’oferirà contractes de jornada completa amb una duració de sis mesos. El primer està dirigit sobretot a persones joves qualificades, especialment en noves tecnologies. D’aquesta manera, es destinaran 111.000 euros per a contractar tres auxiliars d’informàtica, dos enginyers informàtics i dos monitors esportius múltiples.

En aquest primer pla d’ocupació, a més de la necessitat de complir amb els requisits i comptar amb la titulació exigida, s’establiran una sèrie de barems que atorgaran major puntuació als qui puguen acreditar experiència en un lloc similar, amb coneixements d’anglés, d’edats inferiors als 30 anys, amb antiguitat en l’atur i que no perceben cap mena de subsidi. També s’establiran accions discriminatòries positives a favor de les dones, víctimes de violència de gènere, persones amb diversitat funcional, progenitors de família nombrosa o monoparental o persones en risc d’exclusió social.

El segon pla està dirigit a persones de qualsevol edat. Encara que en la baremació es mantindran la resta de criteris, en aquest cas es donarà una major puntuació al col·lectiu de majors de 55 anys amb impossibilitat d’accedir a la jubilació per no haver superat els quinze anys de cotització necessaris per a cobrar un subsidi. En aquest pla, es destinaran 154.000 euros per a contractar quatre oficials forestals, dos peons forestals, quatre oficials de jardineria i un peó de jardineria.

Segons apunta l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “vam crear aquesta partida perquè entenem que és moment d’incentivar i promoure l’ocupació, especialment en l’actual situació derivada de la crisi sanitària. Per això, a aquests dos primers plans d’ocupació propis, anirem sumant uns altres en funció de les necessitats que anem observant i ho  complementarem amb la resta de línies que l’Ajuntament du a terme per a fomentar l’ocupació, com els tallers d’ocupació o els programes subvencionats per la Conselleria d’Economia Sostenible”.

En aquest sentit, el tercer pla que es posarà en marxa s’inclou dins del programa ‘Avalem Experiència’ de la Conselleria d’Economia Sostenible, amb una dotació de 157.000 euros. Les persones candidates hauran de tindre al menys 30 anys d’edat i estar inscrites com a demandants d’ocupació en els espais Labora de la Generalitat. Els perfils que demanarà l’Ajuntament d’Alcoi seran els de tres oficials forestals, un oficial de jardins, un administratiu, tres oficials d’obra, un peó forestal i un peó de jardineria. Els contractes tindran un termini no inferior a sis mesos i seran de jornada completa.

Els 28 nou contractes aconseguits amb aquestos tres plans es sumaran enguany a altres 19 procedents dels tallers d’ocupació i als set del programa ‘Avalem Joves’, fent un total de 47 contractes.