Inici Alcoi Alcoi programa dos setmanes d’activitats per a fer visible la violència de...

Alcoi programa dos setmanes d’activitats per a fer visible la violència de gènere i eradicar-la

96
0
COMPARTIR

El proper 25 de novembre es celebra el Dia Contra la Violència de Gènere. Una data que el moviment feminista i les associacions que lluiten contra aquesta lacra, així com la majoria d’administracions tenen assenyalada al calendari. Històricament, aquest tipus de violència -exercida contra les dones pel simple fet de ser-ho- ha sigut sistemàticament invisibilitzada a Espanya. Primer pel patriarcat i després per la dictadura de Franco.

Al llarg dels darrers anys, la societat ha obert els ulls respecte a una lacra que cada any sega la vida de més de mil dones a tot el país. Els qui la exerceixen són, habitualment, les seues parelles o ex parelles. Per això, la ciutat d’Alcoi programa des de ja fa anys una sèrie d’activitats per a visibilitzar aquesta problemàtica social, que enguany també estaran coartades per la pandèmia mundial de coronavirus.

Així, ja durant la present setmana estan duent-se a terme projeccions i difusió de la campanya. Accions per a donar visibilitat a la lluita contra la violència de gènere que s’allargaran a la ciutat dels ponts durant les dos properes setmanes. Un dels actes importants té lloc els dies 20 i 21 de novembre amb les taules informatives al Mercat de Sant Roc, que vindran seguides per l’acte central a la Plaça d’Espanya el proper dimecres 25.

Xerrades virtuals i projeccions tanquen la programació del 25N a Alcoi amb una campanya que es marca 4 objectius: conscienciar sobre la situació denigrant de la prostitució, fer visible la cosificació de les dones en xarxes, acabar amb la masculinitat tòxica i conscienciar al voltant de la corresponsabilitat entre homes i dones a la llar.