Home Alcoi Alcoi programa multitud d’actes pel 25N, el dia per l’eliminació de la...

Alcoi programa multitud d’actes pel 25N, el dia per l’eliminació de la violència contra les dones

0
SHARE
Façana Ajuntament d'Alcoi

El lema que aquest any tindrà la campanya de l’Ajuntament d’Alcoi és “Si eduquem en igualtat…” i es podrà veure a través de diverses accions i en publicitat exterior. Es considera que l’educació és bàsica i fonamental per evitar situacions de qualsevol classe de violència contra les dones, i educació en igualtat, perquè el feminisme és igualtat, no és el contrari al masclisme, no lluita perquè la dona siga superior a l’home, sinó per l’igualat dels homes i dones.

«Hem triat el lema d’aquesta campanya perquè ‘Educar en igualtat’ és formar a xiquetes i xiquets en el respecte a la diversitat de gènere i sexe, coeducant per a conviure de manera pacífica i per a gestionar i resoldre els conflictes. Pel que s’ha d’orientar aquest procés contribuint a eliminar de la nostra societat la violència en general i, específicament, la violència exercida contra les dones. El nostre full de ruta continua amb la lluita contra la violència masclista» ha afirmat la regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia.

Per començar la programació divendres passat es van repartir als centres educatius les bústies contra les violències masclistes amb el missatge: “Deposita ací el masclisme del teu dia a dia”. Aquesta activitat va estar organitzada per la Unitat d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi. L’alumnat dipositarà la seua frase i després es portaran totes a l’acte del dia 25 de novembre.

A més a més, divendres va tindre lloc el VII Concurs de Dibuix contra la violència de gènere per a escolars de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO. Organitzat per la Asociación Contra la Violencia de Género y Familiar en Alcoy y Comarcas,ACOVIFA i el pròxim dimecres dia 2 de novembre serà l’elecció del dibuix guanyador, el dimecres 9, el lliurament dels premis en l’Associació Acovifa i el divendres 11 la inauguració de l’exposició dels dibuixos participants a les 19.30 hores en el Centre Comercial Alzamora.

Un acte a destacar serà la Jornada professional en matèria de violència de gènere que tindrà lloc el dimarts, 8 de novembre de 9 a 13 hores en l’Àgora. La presentació serà a càrrec de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i de la directora general de l’lnstitut Valencià de les Dones, Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Maria Such Palomares.

En aquesta jornada hi haurà quatre importants ponències la primera serà la ‘presentació del programa ALBA (Programa d’atenció a les víctimes d’explotació sexual)’. Ho farà l’Educadora Social, Laura Gómez. A continuació serà el torn de la lletrada programa ALBA, Mónica Carrasco, que parlarà sobre, ‘Les dones migrants davant la llei d’Estrangeria’. El tercer ponent serà el president de l’OEDI (Observatori espanyol de delictes informàtics),Salvador Samper, amb la ‘Violència de gènere digital’, tancant les intervencions la Psicòloga de l’associació CAVAS (Centre d’Assistència a Víctimes d’Agressions Sexuals), Leticia Merallom parlant sobre les ‘Agressions masclistes en l’oci nocturn i els nous mètodes de submissió química’. La jornada serà clausurada per la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia.

La programació seguirà el diumenge, 13 de novembre, amb un taller de defensa personal per a dones. Divendres, 18 de novembre, hi haurà dues, una es farà en diferents centres educatius, serà la Presentació i debat del llibre: «Maite vaig ser jo, podries ser tu», amb l’autora Àngels Roura Massaneda Organitzada pel Club d’Amics i Amigues de la UNESCO amb la col·laboració de la Unitat d’Igualtat. A més durant tot el dia, ACOVIFA organitza una Mesa informativa sobre violència de gènere al Mercat de Sant Roc, que a l’endemà estarà també al Mercat i al C. C. Alzamora, on també hi haurà un esdeveniment organitzat per Jugalcoi. El diumenge dia 20 es repetirà la mesa informativa d’ACOVIFA i l’esdeveniment organitzat per Jugalcoi

ACOVIFA ha organitzat dos tallers que tindran lloc a les 17 hores a l’Associació veïnal Font Roja el dilluns 21 de novembre i el dimecres 23.

El dia 25 hi haurà un gran nombre d’activitats dutant tot el dia, en el que destaca la mesa la lectura del manifest a les 12:00 hores i l’homenatge a les víctimes assassinades per la violència de gènere en 2022, que desafortunadament compta amb un cas recient a la ciutat.