Home Cocentaina L’Ateneu Musical de Cocentaina guanya el Certamen Provincial de Bandes a la...

L’Ateneu Musical de Cocentaina guanya el Certamen Provincial de Bandes a la secció segona

462
0
SHARE
L'Ateneu Musical de Cocentaina en l'escenari principal de l'ADDA al Certamen Provincial de Bandes
L'Ateneu Musical de Cocentaina en l'escenari principal de l'ADDA al Certamen Provincial de Bandes

El Certamen Provincial de Bandes de la Diputació d’Alacant ha conclòs la seua 50 edició destacant a les agrupacions de Cocentaina, Villafranqueza i Sant Vicent del Raspeig. La trobada ha tingut lloc aquest cap de setmana a l’ADDA.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, que va presidir les actuacions , ha destacat la consolidació d’una de les convocatòries més longeves de l’àrea de Cultura i de la institució provincial. “Tras medio siglo de historia, el certamen merecía una celebración especial para festejar que la música de banda sigue muy viva entre nosotros y, lo que es más importante, sigue contagiando ilusión a cada nueva generación de jóvenes músicos”, ha manifestat la vicepresidenta.

L’Ateneu Musical de Cocentaina, amb 403 punts, ha obtingut el primer premi i esment d’honor en la fase final de la Segona Secció del concurs, que es va celebrar el dissabte en sessió de vesprada, mentre que el segon premi va ser per a la Societat Unió Lírica Pinosense. En la Quarta Secció va resultar classificada en segon lloc la Societat Musical Lira Orxetana, amb 325 punts, i el primer premi va quedar desert.

El diumenge al matí es van dur a terme les audicions de la resta de seccions, quedant en la Primera com a guanyadora amb esment d’honor la Societat Musical L’Amistat de Villafranqueza, amb 392,5 punts, seguida per la Societat Filharmònica Unió Musical d’Agost (315,5 punts) i per l’Agrupació Artístic Musical El Trabajol de Xixona amb 277,5 punts. Ja en sessió de vesprada va tancar el certamen les audicions corresponents a la Tercera Secció, on va resultar vencedora la Societat Musical L’Esperança de Sant Vicent del Raspeig, amb 372 punts, seguida per L’Harmonia Societat Musical Alacant, amb 310,5 punts.

La responsable provincial ha felicitat a totes les formacions participants, especialment a les guanyadores del certamen, i ha agraït l’assistència de nombrós públic de tota la província. Julia Parra s’ha compromés “a continuar secundant des de la Diputació a les nostres bandes, un senyal d’identitat de la qual ens sentim molt orgullosos i un dels nostres baluards culturals amb major reconeixement fora de les nostres fronteres”.

Les de les bandes guanyadores participaran al Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana organitzat per l’Institut Valencià de la Música.