Home Alcoi Alcoi programa obres de pavimentació al Carrer Sant Nicolauet a partir de...

Alcoi programa obres de pavimentació al Carrer Sant Nicolauet a partir de la propera setmana

337
0
SHARE

El tram del carrer Sant Nicolau comprés entre el Partidor i la Font Redona d’Alcoi serà modificat eliminant l’actual material de llamborda, serà substituït per asfalt imprés que simularà l’empedrat i inclourà una banda d’asfaltat imprés llis amb incrustacions de la Senyera, estant a la mateixa altura que la vorera. Servirà com a experiència per a aplicació en altres zones del Centre Històric

Les obres per a adequar la pavimentació de Sant Nicolauet -és a dir, el tram de Sant Nicolau comprés entre el Partidor i la Font Redona, números 107 i 181 del carrer- donaran principi a principis de la setmana vinent. Després de l’actuació es podrà continuar aparcant, ja que no s’eliminarà cap plaça.

La intervenció consistirà en l’eliminació de l’actual empedrat, passant a una plataforma única estant la calçada i la vorera a la mateixa altura. La calçada serà d’asfaltat imprés tipus anglés i inclourà una banda d’asfaltat imprés llis amb incrustacions de la Senyera, amb una banda d’asfaltat imprés tipus rigola en el límit amb la vorera.

L’estat actual de l’empedrat d’aqueixa zona és deficient i en els espais pròxims a les juntes de construcció ha cedit per la pressió del trànsit que circula per aquest carrer. L’opció de l’asfalt imprés i la plataforma única millorarà l’aspecte i la circulació en aquesta zona al mateix temps que servirà com a experiència per a aplicació del mateix en altres zones del centre històric.

Les obres es duran a terme en tres frases, durant la primera que es realitzarà el mes de maig s’actuarà en les voreres pel que es prohibirà estacionar, però es podrà continuar circulant.

La fase 2 es realitzarà durant el mes de juny i afectarà la calçada pel que el trànsit es desviarà per placeta les Eres i carrer Sant Mateu. Les línies 1 i 2 d’autobús també aniran per aquesta ruta alternativa sense que afecte les parades.

La fase 3 es realitzarà durant la primera quinzena de juliol passant a actuar també en l’encreuament de Sant Nicolauet amb el carrer Sant Mateu. Es desviarà el trànsit pel Camí i carrer Sant Vicent Ferrer.

L’Associació de Veïns del Partidor ja ha sigut informada de l’actuació i l’acolliment ha resultat ser positiva.

“El centre històric té un valor especial i no podem realitzar qualsevol mena d’asfaltat, ha de ser un que mantinga l’essència i conserve la imatge. Es tracta d’una actuació molt necessària que millorarà la qualitat de vida del veïnat i a més farà més accessible aquest tram”, ha explicat el Regidor d’Obres, Jordi Martínez.