Home Alcoià La Plataforma d’Afectats per la Domus Vi d’Alcoi ingressa en la resin...

La Plataforma d’Afectats per la Domus Vi d’Alcoi ingressa en la resin creada plataforma nacional per a protegir als usuaris dels geriàtrics

580
0
SHARE

Les residències de la Tercera Edat han patit de valent les conseqüències de la pandèmia de la Covid19. A les seues instal·lacions de tota Espanya han mort durant la crisi sanitària unes 40.000 persones, la immensa majoria de les quals son gran dependents que requereixes de cures específiques. Just el que no han rebut aquests usuaris de geriàtrics, segons denúncia la resin creada Plataforma Estatal d’Organitzacions de Familiars i Usuàries de Residències.

L’ens que defèn els drets dels majors a aquest tipus de centres a la muntanya alacantina s’integra dins d’aquest ens, que s’ha presentat hui en societat per via telemàtica. La defensa dels drets dels usuaris -que consideren vulnerats per les residències que les atenen- està entre les causes de la seua creació. Denuncien en un decàleg les condicions d’incompliment dels Drets Humans que detectaven als geriàtrics de tota Espanya ja abans de la pandèmia respecte als usuaris i treballadors, i que s’han intensificat amb el virus.

La propietat de vora el 80% de les residències de la Tercera Edat espanyoles està en mans de grans empreses privades, que fan de l’atenció als majors -segons denuncien- un negoci especulatiu que trafica amb vides humanes. Exigeixen un control molt major per part de les administracions i demanen justícia per a les famílies que han perdut als seua familiars degut al que consideren situacions evitables. Les sancions a les que s’enfronten les gestores dels geriàtrics són, afirmen, irrisòries, i es recuperen ràpidament a costa d’empitjorar els serveis que reben els usuaris.

Cal recordar que la residència Domus Vi d’Alcoi fou una de les que major mortalitat va registrar durant la primera onada de la Covid19. Llavors va perdre pel virus a 74 dels seus usuaris, més de la meitat del total.