Home Alcoià El Consell obri els tràmits per a obtenir ajudes per l’incendi de...

El Consell obri els tràmits per a obtenir ajudes per l’incendi de Beneixama i garanteix celeritat

0
SHARE

El passat 15 de juliol, un incendi forestal va arrassar vora 900 hectàrees de bosc i matolls al terme municipal de Beneixama, en l’Alt Vinalopó. La major part de la superfície cremada pertany a terrenys forestals, especialment en la zona de la Solana d’aquesta població, tot i que le foc va arribar a saltar cap a la part d’ombria en direcció a la localitat valenciana de Fontanars dels Alforins.

Però no tota la superfície que va ser past de les flames era forestal, sinó que també es van cremar diverses explotacions agrícoles i altres indrets, els propietaris dels quals poden ara veure’es beneficiats per les ajudes que la Generalitat Valenciana ha destinat a tal efecte. Tot després de que la Consellera de Justícia Gabriela Bravo s’haja reunit aquest dilluns amb representants dels col·lectius afectats, que a més del propi Ajuntament de Beneixama també inclouen a ens agraris o esportius, per exemple.

La Consellera els ha informat a tots ells de que tenen de termini fins els proper 16 de setembre per a presentar les estimacions de danys i pèrdues que han registrat cadascun d’ells després del foc del mitjans de juliol. És el propi Ajuntament de Beneixama l’encarregat de canalitzar les demandes d’ajuda que el Consell s’ha compromès a engegar de forma quant més ràpida millor.

L’Oficina Única Post Emergència és l’ens que aglutinara totes les demandes d’ajudes per a evitar que la burocràcia dilate l’arribada dels fons per als afectats. Donar celeritat al procés és una de les garanties que ha oferit la Generalitat Valenciana per a paliar els efectes del foc al terme municipal de Beneixama.