Home Destacats Generalitat habilita punts de vacunació sense cita per a tot l’estiu i...

Generalitat habilita punts de vacunació sense cita per a tot l’estiu i planteja la quarta dosi per a la tardor

0
SHARE
Reunió del president amb diversos expertes
Reunió del president amb diversos expertes

Després d’una reunió amb persones expertes per a avaluar la situació de la COVID a la Comunitat Valenciana, El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que aquest estiu es mantindran oberts tots els centres de vacunació sense cita prèvia activats en diferents per agilitzar la vacunació davant de la COVID-19.

Enrique Barbeito, Director de l’Hospital d’Alcoi, va especificar la setmana passada que a partir del 14 de juliol quedaran habilitats els vacunodroms acostumats de l’àrea sanitària d’Alcoi al l’Hospital i al Centre de Salut II d’Ibi. Miguel Minguez, Conseller de Sanitat, va animar a completar la pauta de vacunació a les persones que encara no ho hagen fet.

El president ha descartat l’aplicació de noves restriccions davant de l’increment dels contagis registrats, però hi apel·la a la població a la prudència recordant la importància de mantenir les mesures de protecció com l’ús responsable de la mascareta, la higiene de mans, la ventilació d’espais interiors i la distància de seguretat.

La quarta dosi de la vacuna

A més, el president proposarà al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut la planificació de la quarta dosi de la vacuna per a aquesta tardor, ja que, la nova variant és de “ràpida propagació”, però la seua gravetat és menor en aquelles persones que estan vacunades, cosa que demostra l’eficàcia de la immunització.

Finalment, ha assenyalat que els hospitals valencians estan preparats per a atendre les necessitats d’aquesta onada de contagis la corba dels quals es preveu doblegar a finals del mes de juliol, i ha insistit en la necessitat d’estar vigilants “perquè la COVID no està de vacances”, ha manifestat.