Home Alcoi Alcoi prorroga un any més la contracta del servei d’abastiment d’aigua i...

Alcoi prorroga un any més la contracta del servei d’abastiment d’aigua i sospesa gestionar-lo de forma municipal

187
0
SHARE

La contracta del subministrament d’aigua per a la ciutat d’Alcoi porta activa des de l’any 2000, any des del que contava amb una validesa de 20 anys. La seua caducitat l’any passat va derivar en una pròrroga d’un any, temps que s’utilitzaria per a enllestir bé un nou plec de condicions per a traure a concurs el servei; o bé per a enllestir el seu procés de remunicipalització, tal i com demanden diversos grups d’esquerres de l’oposició.

Aquest tema és el debat de fons que ha centrat part del darrer plenari celebrat a la ciutat dels ponts. La proposta municipal ha sigut prorrogar un any més la validesa de la contracta vigent des de l’any 2000 per al servei. PSPV, Podem, VOX i el regidor No Adscrit Marcos Martínez han donat suport a una proposta que busca guanyar temps per a establir les condicions del subministrament d’aigua a partir del proper 2022. La resta de formacions -PP, Compromís, Guanyar i Ciutadans- han votat en contra d’aquesta prórroga en considerar que hi ha hagut temps de sobra per a redactar un plec de condicions.

Ara bé, hi han dos posicions a aquest respecte: la dels que opten per un plec de condicions que derive en l’adjudicació del servei de forma externa -a través d’una tercera empresa, com fins ara-; o els que opten per remunicipalitzar un servei. Des del Consistori es mostren obert -com a mínim- a estudiar aquesta segona possibilitat, que passaria per mantenir el personal actual del servei i valorar si prestar-lo de forma pública redundaria en estalvis per als comptes municipals de la ciutat dels ponts.