Home Alcoià Generalitat finança obres d’accessibilitat en edificis municipals de 106 poblacions, amb prioritat...

Generalitat finança obres d’accessibilitat en edificis municipals de 106 poblacions, amb prioritat per a les de menor pressupost

165
0
SHARE

El director general d’Administració Local, Toni Such, ha anunciat que la Generalitat finançarà les obres de millora de l’accessibilitat dels edificis municipals de 106 localitats de la Comunitat Valenciana amb una inversió de 4 milions d’euros. Segons ha explicat Such, aquesta setmana s’ha resolt la convocatòria que es va llançar a mitjans d’abril i en els propers dies es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el llistat d’actuacions que serà finançat després d’haver estat analitzades les sol·licituds per la comissió avaluadora.

Toni Such ha explicat que en els tres programes anteriors es van veure beneficiades fins 316 actuacions en edificis dependents dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana. “En aquesta ocasió s’ha donat prioritat als municipis que no havia participat en les dues últimes convocatòries”, ha assenyalat el director general d’Administració Local.

“Aquest programa té com a objectiu ajudar a millorar els serveis públics que presten els ajuntaments eliminant les barreres arquitectòniques en cases consistorials, centres de salut, cases de cultura o biblioteques, entre d’altres, de manera que tots els ciutadans puguin accedir amb normalitat”, ha assenyalat Such. Del total dels ajuts atorgats en aquesta quarta edició de el pla, 51 municipis que tenen menys d’un milió d’euros de pressupost veuran finançat el projecte a el 100%, el que suposa destinar 2,4 milions d’euros.

Els projectes aprovats i que corresponen a municipis que compten amb un pressupost d’entre un i 10 milions d’euros -un total de 45- seran finançats en un 63% del cost total de l’obra, el que es tradueix en una inversió per part de la Generalitat d’1,3 milions.

Finalment, els projectes impulsats per ajuntaments amb més de 10 milions d’euros de pressupost (10) compten amb un finançament del 45% per al projecte, la qual cosa implica una subvenció de 0,3 milions d’euros. Amb la quarta edició d’aquest pla impulsat per la Direcció General d’Administració Local de Presidència de la Generalitat s’hauran eliminat més de 400 barreres arquitectòniques.