Home Alcoi Alcoi qualifica de “brillants” les Festes de Moros i Cristians després de...

Alcoi qualifica de “brillants” les Festes de Moros i Cristians després de l’aturada per la pandèmia

270
0
SHARE

Alcoi ha viscut de nou les seues festes de Moros i Cristians del 21 al 24 d’abril d’aquest 2022, després de no poder celebrar-los el 2020 i 2021 a causa de la Covid19. Durant tres dies complets i la vesprada del 21, la ciutat s’ha transformat i ha acollit un gran nombre de visitants que han acudit a gaudir les festes en honor a Sant Jordi. Unes festes en què cada any hi ha més presència femenina, no sols a les esquadres o la diana, també a la resta d’actes com les processons i l’Alardo o a les Juntes Directives de les filaes.

Pel que fa als incidents a males penes hi ha hagut successos extraordinaris. Cal ressaltar que el diumenge a la tarda hi va haver un incident mecànic en una atracció infantil a la fira. A causa d’aquest problema hi ha hagut quatre ferits lleus que van ser traslladats a l’hospital al costat dels seus familiars.

La Policia Local també va treballar per a localitzar una xiqueta que es va perdre el dia de les entrades resolent el problema el més ràpid possible. També es va atendre algun ferit molt lleu a l’Alardo, cosa habitual.

“Hem viscut unes Festes espectaculars, vull donar l’enhorabona a totes les persones que les han fet possibles i agrair el treball de tantes persones no sols en els actes que veiem; també en la preparacio i com no a totes les forces de seguretat, sanitaris i personal que ha treballat aquestes festes i ho ha donat tot, evitant que hàgem hagut de lamentar cap incident greu”, ha indicat la Regidora de Festes, Carolina Ortiz.

Major interès dels turistes

Durant els quatre dies de Festes la Tourist Info va registrar un nom semblant de visitants als anys anteriors a la pandèmia, en total 1.777 persones. És important destacar que el Dia dels Músics va haver 122 visitants estrangers, una xifra molt superior a la del mateix dia de 2019, 35.

Una altra dada a ressaltar és el de visitants de la resta d’Espanya el dia de Sant Jordi, 117 per 85 de 2019. Les dades no són definitives, ja que falta per comptabilitzar els autobusos i visitants que van arribar amb els autobusos llançadora. Les primeres consultes als establiments hotelers també són de gran satisfacció encara que no han acabat l’informe amb les dades definitives.

Igualment, va haver un dispositiu especial de neteja, a més de l’habitual encarregat de la neteja dels vials després dels principals actes. Amb la maquinària per netejar la ciutat del contracte de recollida de residus i neteja, la ciutat ha tornat a l’estat habitual el més ràpid possible, tenint en compte la dificultat que presenta netejar els recorreguts entre un acte i un altre.

Repercussió mediàtica

Les Festes han tigut un gran seguiment amb més de 100 periodistes acreditats de mitjans tant locals com autonòmics i nacionals, que faran una gran feina professional per donar a conèixer els festejos. A més, a les xarxes socials de l’Ajuntament també es va realitzar una cobertura amb una gran repercussió, en total un abast de 87.057 persones i 70.877 interaccions.

El parc de la Glorieta va acollir la quinta edició de ‘Tapa i Festa’ amb 20 llocs de venda instal·lats a carpes i food trucks. Va obrir del 20 al 24 i va estar plena especialment a les hores de dinar o sopar, donant un servei extra al Centre de la ciutat.

Com cada any, aquestes festes també ha estat el tradicional Mercat ambulant de Sant Jordi, que es va situar al llarg del carrer Alçamora -fins al centre comercial-, i a la plaça Emilio Sala. El mercat ambulant ha comptat enguany amb 84 llocs de venda variats, i quatre Food Trucks de menjar gurmet.