Home Alcoi Alcoi rebrà vora un milió d’euros dels Fons Europeus per a modernitzar...

Alcoi rebrà vora un milió d’euros dels Fons Europeus per a modernitzar l’administració fins 2025

387
0
SHARE
Vista panoràmica de la ciutat d'Alcoi.

El Ministeri de Política Territorial ha aprovat els projectes de la primera convocatòria de subvencions destinades a la transformació digital i modernització de les administracions de les Entitats Locals. Alcoi rebrà més de 220.000 euros en aquesta convocatòria. En total li correspondrà 1 milió d’euros per a la modernització de l’administració que rebrà al llarg de tres anualitats.

El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha publicat la resolució subvenciones per a projectes de transformació digital i de modernització de l’administració, amb les quals dotaran a municipis de més de 50.000 habitants i capitals de província. El ministeri subvencionarà els projectes que s’hagen presentat, i que complisquen els requisits establerts en la convocatòria, fins a l’import màxim que per a cada Ajuntament està determinat.

En concret, a Alcoi li correspondran finalment 220.803,06 de l’import total concedit, que ascendisca a casi 89,5M€. Alcoi rebrà un milió d’euros per a la modernització de l’administració que al llarg de tres anualitats, fins 2025. A la ciutat es desenvoluparan dos projectes amb aquesta subvenció: ciberseguretat i targeta ciutadana.

Pel que respecta a la ciberseguretat corresponen 75.227,83 euros, que es destinaran a garantir la seguretat de les infraestructures, comunicacions i serveis digitals prestats per l’Ajuntament d’Alcoi i millorar les seues capacitats de prevenció, detecció i resposta davant incidents de ciberseguretat.

Es durà a terme un alineament amb l’Estratègia Nacional de Ciberseguretat, millorant la seguretat i resiliència de les xarxes i els sistemes d’informació i comunicacions de l’Ajuntament i dels serveis prestats per aquest. També fomentant la cultura i compromís del Consistori amb la ciberseguretat i amb la potenciació de les capacitats humanes i tecnològiques. El projecte proposat persegueix afavorir el desenvolupament i la prestació de serveis digitals eficients, segurs i fiables per a la ciutadania, empreses i el funcionariat.

Aquesta línia d’actuació afavorirà la millora de l’accessibilitat dels serveis públics digitals a la ciutadania i empreses, garantint la privacitat i protecció de la informació, optimitzant la disponibilitat i fiabilitat i minimitzant l’impacte de les possibles ciberamenaces. El projecte ha d’estar finalitzat abans de l’1 de desembre de 2022.

Targeta ciutadana

El segon projecte és el de la targeta ciutadana, dotat amb 145.565,04 euros. Es pretén realitzar la implantació d’un sistema de targeta ciutadana tant física com virtual (mòbil), la qual cosa permetrà realitzar nombroses funcions amb l’administració i els serveis públics amb un únic suport, facilitant i agilitant aquests procediments a la ciutadania. Aquest projecte suposa integrar en una única aplicació serveis com el bo de l’autobús, carnet d’instal·lacions esportives, carnet de la biblioteca, accés a l’administració electrònica de l’Ajuntament, etc. El projecte ha d’estar finalitzat abans del 31 de desembre de 2022.

La Regidora d’Informació i Defensa de la Ciutadania, Teresa Sanjuán ha explica que “hem fet durant molt de temps els deures i gràcies a això ens estan arribant les primeres partides dels Fons Europeus. Ens han concedit més de 220.000 euros que finalment es dedicaran a un projecte prioritari com és el de ciberseguretat, que proporcionarà major seguretat tant a l’Ajuntament com a la ciutadania en tots en totes les operacions digitals que realitzen. D’altra banda, la targeta ciutadana acostarà l’administració a la ciutadania facilitant la vida als alcoians i alcoianes en unificar en una sola targeta diversos serveis. Amb l’oportunitat que ens brinden els Fons Europeus, aquest projecte tan ambiciós i altres s’implementaran a mesura que arriben els Fons, ja que Alcoi està preparat”.