Home Foia de Castalla La lluita per la igualtat de gènere centra una concorreguda III Marxa...

La lluita per la igualtat de gènere centra una concorreguda III Marxa de la Dona a Ibi

654
0
SHARE

Desenes de dones, i també homes, han participat aquest cap de setmana en l’acte que clausura les activitats per la Setmana de la Dona, la més reivindicativa que es recorda, a Ibi. Totes elles han recorregut part de la localitat difonent les proclames del moviment feminista, que a llarg de la passada setmana ha acaparat el focus mediàtic encapçalant la lluita per la igualtat de gènere.

La mobilització femenina i les reivindicacions de les dones han centrat l’actualitat informativa durant les darreres setmanes a les comarques de la muntanya alacantina. Coincidint amb el Dia Mundial de la Dona el passat 8 de març, el moviment feminista ha tret al carrer la lluita que porta segles lliurant contra el patriarcat i el dictat del gènere masculí. Ho ha fet amb vagues i manifestacions que han omplert de morat els carrers de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, però aquest moviment no està disposat a que la seua lluita siga només d’un dia.

De fet, a Ibi s’ha dut a terme durant el passat cap de setmana una nova activitat que ha estat caracteritzada per la presència de dones, i també de les seues reivindicacions per la igualtat real. Desenes d’elles, i també homes, han participat en la tercera edició de la Marxa de la Dona, una iniciativa relativament recent però que enguany, al fil de les protestes del col·lectiu feminista, ha comptat amb una participació més elevada. A banda de fer esport i recórrer la localitat, la marxa ha estat envoltada de missatges per a acabar amb la discriminació femenina.

La marxa ha recorregut diferents localitzacions de la vila joguetera eixint des de la Plaça La Palla, dins d’un recorregut amb escassa dificultat. L’activitat ha comptat amb una elevada participació, ja que es tracta de l’acte que clausura les activitats de la Setmana de la Dona a la localitat, incloent un aperitiu en el que les reivindicacions de les dones han estat molt presents.

La Marxa de la Dona posa punt i final a unes jornades en les que la igualtat que reivindiquen les dones han capitalitzat bona part de l’agenda a la vila d’Ibi.