Home Alcoi Alcoi recupera el pols de la capitalitat cultural valenciana encetant amb èxit...

Alcoi recupera el pols de la capitalitat cultural valenciana encetant amb èxit la XXX Mostra de Teatre

0
SHARE

L’any 2020 hauria d’haver sigut l’any per excel·lència de la cultura a la ciutat d’Alcoi. La declaració de Capital Cultural Valenciana per part de la Generalitat Valenciana hauria d’haver convertit a la ciutat dels ponts en un nucli de concentració d’activitat cultural. Cosa que va impedir la pandèmia de la Covid19, que va obligar a cancel·lar les activitats previstes en aques sentit. Però la milloria de la situació en 2021 ha permès recuperar un cert pols cultural a un Alcoi que segueix sent, un any després, la Capital Cultural Valenciana juntament amb Bocairent.

Un dels grans esdeveniments prevists per a celebrar aquest fet ja ha donat el tret d’eixida. Es tracta de la Mostra de Teatre alcoiana, un dels esdeveniments de referència en el món de les arts escèniques a tota la Comunitat Valenciana. L’esdeveniment arriba enguany a la seua edició número 30 i compta amb el suport de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. Aquesta àrea de la gestió autonòmica ha ubicat la Mostra com a referent del teatre valencià i ha garantit el seu suport econòmic a l’esdeveniment en el futur.

La Mostra ha dut a terme també les seues primeres representacions de la mà de dos companyies, incloent l’alcoiana La Dependent. Escenificacions que han retornat al públic al Teatre Calderón i el Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi després d’un gran esforç per a garantir la seguretat sanitària d’uns espectadors pletòrics per tornar a veure teatre en viu. Fins el proper divendres 28 hi han previstes 26 actuacions dins d’un esdeveniment que congrega també a programadors culturals, actors i tècnics que porten més d’un any sense poder treballar per la pandèmia.

La Mostra de Teatre d’Alcoi és un dels fonaments de la declaració de la capital de l’Alcoià com a Capital Cultural Valenciana.