Home Alcoià La MAC activa una nova edició de les rutes guiades ’20Mils’ fins...

La MAC activa una nova edició de les rutes guiades ’20Mils’ fins l’11 de desembre

532
0
SHARE

Es tracta d’un programa de rutes guiades pels municipis de l’Alcoià i el Comtat, gratuïtes i amb places limitades, que tindran lloc des de juny fins a desembre de 2021.

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC), des del departament de turisme, presenta una nova programació de les rutes guiades 20Mils, després de l’extraordinària acollida de l’edició de 2020 per a la qual es van esgotar ràpidament totes les places. La programació començarà a Benasau el 12 de juny i finalitzarà l’11 de desembre amb la ruta a l’arc de Santa Llúcia, a Penàguila, pel solstici d’hivern.

A l’oferta de rutes de 2021 es proposen 13 rutes per diferents municipis de l’Alcoià i el Comtat  –Benasau, Muro, Cocentaina, Alfafara, Banyeres de Mariola, l’Alqueria d’Asnar, Alcoi, Agres, Alcoleja, Gorga, Benimarfull, Millena i Penàguila– plantejades per a oferir a les persones participants una experiència arrelada al territori. És una oportunitat única per a conéixer poble a poble el patrimoni històric, cultural, natural i gastronòmic de les comarques, a més dels espectaculars paisatges de les muntanyes i valls.

Iván Jover, gerent responsable del Departament de Turisme de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat ha destacat que “l’objectiu a la programació de les rutes 20Mils de 2021 és, a més de donar a descobrir els pobles amb encant que tenim a les comarques, posar en valor el patrimoni tan ric i variat que tenim. L’arquitectura, les tradicions, la història, la cultura i la gastronomia són l’essència dels pobles i, per tant, són crucials a l’hora de conéixer-los”.

La programació és variada i amb opcions per a totes les preferències, amb rutes per a descobrir el patrimoni dels campaners de la zona i recuperar el llenguatge dels diferents tocs de campana, rutes oleoturístiques, rutes nocturnes o turisme ornitològic. Es tracta d’una proposta de turisme segura, amb aforament limitat, inscripció obligatòria i mesures de seguretat adequades a la normativa vigent en cada moment. Totes les rutes són gratuïtes prèvia inscripció obligatòria des de la pàgina web de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.