Home Alcoi Alcoi renova com a millor destinació en qualitat turística junt a altres...

Alcoi renova com a millor destinació en qualitat turística junt a altres nou ciutats espanyoles

869
0
SHARE

Alcoi ha sigut reconeguda per sisè any consecutiu com a una de les 10 millors destinacions turístiques espanyoles en quant a la qualitat dels recursos que ofereixen als visitants. Aquest fet suposa que l’experiència dels turistes que visiten la ciutat té garanties de comptar amb alts estàndards de qualitat. La ciutat rebrà de nou el guardó en la propera edició de FITUR.

L’aposta pel turisme com a creador de riquesa porta ja anys manifestant-se amb una potència creixent a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En elles han evolucionat idees i recursos que fan d’aquesta matèria la seua forma de crear ocupació i dinamitzar l’economia de l’interior alacantí. El potencial natural, cultural, gastronòmic i patrimonial de les comarques de la muntanya alacantina les ha convertit en un reclam per a milers de visitants que cada any acudeixen a visitar les diferents poblacions que les composen.

Tant és així que la ciutat de referència de la zona, Alcoi, ha aconseguit renovar de nou la seua qualificació com a una de les 10 millors destinacions turístiques de tota Espanya en quant a qualitat. Un premi que s’atorga gràcies a que la ciutat dels ponts és una de les que més compromís té amb la verificació de la qualitat dels seus atractius turístics. Hotels, restaurants, museus, Tourist Info o empreses turístiques són reconegudes dins la xarxa Sicted com a destinacions turístiques de qualitat que han permès renovar per sisè any consecutiu aquest reconeixement. En total són fins a 38 les empreses i establiments alcoians que compten amb una qualitat reconeguda per la xarxa.

Alcoi és una de les 192 ciutats espanyoles que integra aquesta xarxa. Es tracta d’una xifra molt baixa en comparació a la quantitat de localitats amb interès turístic que hi ha repartides per tota la geografia espanyola. La majoria d’elles, fins a 28, es troben a la Comunitat Valenciana. Juntament amb Alcoi han sigut altres 9 localitats reconegudes per la seua qualitat turística, un guardó que rebran en la propera edició de la fira FITUR a Madrid. Entre elles es troben Alacant, Elx, Benidorm, Vitòria, Toledo o Lleó, entre altres.

A banda, Alcoi també ha sigut nominada dins del premi als Millors Projectes de Millora que també atorga la xarxa Sicted en torn a la qualitat turística. En aquest cas són 3 projectes alcoains els que ho han permès: el projecte de Destinació Turística Intel·ligent (DTI), la millora de la carretera de Les Llacunes i la Fira Alcoi Gastronòmic.