Home Alcoi La Cavalcada dels Reis Mags i el Ban Reial d’Alcoi seran enguany...

La Cavalcada dels Reis Mags i el Ban Reial d’Alcoi seran enguany més curts que mai

1154
0
SHARE

Tant la Cavalcada dels Reis Mags com el Ban Reial de la ciutat d’Alcoi –dos dels esdeveniments nadalencs més coneguts a tot el món- seran més curts enguany. Tot degut a la decisió presa per l’organització i els participants, i amb la qual es pretén facilitar que públic i participants puguen gaudir de les seues famílies. L’itinerari, que acaba en País Valencià, aspira a retallar en una hora el temps de recorregut.

La ciutat d’Alcoi és coneguda des da fa uns anys com a la Ciutat del Nadal. Una atribució que es deu a la multitud d’atractius que la capital de l’Alcoià atresora durant unes dates tan assenyalades. Entre ells, el Betlem de Tirisiti, declarat BIC; o actes com la Castanyera o les Pastoretes. Però bona part de l’atenció del Nadal Alcoià es centre durant les jornades del 4 i el 5 de gener, quan ixen als carrers cèntrics alcoians l’Emissari Reial primer, i després ses majestats de l’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar. Tots disparen la il·lusió de tota una ciutat per organitzar els actes.

La d’Alcoi és, a més, una de les cavalcades més antigues de quantes existeixen arreu del món. Enguany, tant aquest acte com el del Ban Reial que el precedeix recorreran un trajecte més curt que habitualment. Es tracta d’una decisió que han pres tots els ens que formen part de l’organització. Ens que representen a les vora 1.100 persones que desfilaran pel Centre d’Alcoi en eixes dos jornades. Però ho faran amb un trajecte més curt d’allò habitual per a permetre que tant el públic com els participants en l’acte puguen, a més de desfilar, gaudir de les seues famílies en Nadal.

Habitualment, la Cavalcada ix des de la part alta del Camí alcoià i el Ban Reial en la part superior de la Glorieta. Totes dos començaran enguany el seu recorregut abans -en el primer cas- o més prompte -en el segon- per a poder acabar-lo no ja en l’Alameda Camilo Sesto, sinó al final de País Valencià, tal i com ocorre amb els Moros i Cristians. Es preveu que aquesta modificació, aprovada per unanimitat de tots els ens implicats, retalle l’hora de finalització de tots dos actes. Ara bé, aquest canvi no afectarà a la declaració de BIC que ostenta la Cavalcada, ja que és competència exclusiva de l’Ajuntament modificar el seu trajecte, però no els seus elements més característics.

La decisió serà ferma el proper 16 de desembre, quan es vote i, previsiblement, siga aprovada al plenari extraordinari convocat per l’Ajuntament alcoià.