Home Alcoi Alcoi rep una nova subvenció per al programa d’Itineraris d’Inserció Sociolaborals

Alcoi rep una nova subvenció per al programa d’Itineraris d’Inserció Sociolaborals

0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit una nova subvenció de la Conselleria de Polítiques Inclusives i el programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 per realitzar el Programa d’Itineraris d’Inserció Sociolaboral de Persones en Risc o situació d’Exclusió Social. Aquest programa, que estrenava instal·lacions pròpies al carrer Sant Doménec aquest mateix any, té com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les alcoianes i alcoians que es troben en aquesta situació.

En els sis primers mesos del 2019 s’han atés a 165 persones, totes elles amb un itinerari personal individualitzat, en el que han de realitzar sessions individuals i grupals, amb el fi de millorar les seues competències bàsiques i transversals per facilitar la integració i l’accés al mercat laboral.

Un total de 13 persones han aconseguit un lloc de feina i 21 persones s’han incorporat al sistema educatiu, matriculant-se en l’Escola de Persones Adultes «Orosia Silvestre» per obtenir el títol d’Ensenyament Secundari Obligatori; han realitzat el curs de preparació als cicles de formació professional o han assistit a les classes de castellà per immigrants. També hi ha un alt nombre de participants que, en realitzar els itineraris, han decidit participar en els programes de millora de l’ocupabilitat 2019, o en les accions de «Labora», antic Servef, per aconseguir una certificació que els ajude a accedir a un lloc de feina.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, destaca el bon fer dels professionals d’aquest programa: «Cal destacar la bona tasca realitzada pels professionals que porten endavant aquest programa per millorar l’ocupabilitat de les persones en risc o situació d’exclusió social. Al govern vam decidir inaugurar, a principis d’any, unes oficines pròpies, que es podien incloure dins de la subvenció, per seguir impulsant el programa i que els participants pogueren obtenir millors resultats. Els bons resultats d’aquests sis primers mesos de l’any, i la nova subvenció de Conselleria, ens demostren que va ser una decisió encertada pel que continuarem treballant en aquesta línia».