Home Alcoi Alcoi reunirà al novembre a les millors companyies no professionals en la...

Alcoi reunirà al novembre a les millors companyies no professionals en la I Mostra Nacional de Teatre Amateur

0
SHARE

El lligam que la ciutat d’Alcoi manté històricament amb el món de la Cultural es suporta en bona mesura en el teatre. Des de fa molt temps, la ciutat dels ponts ve sent un referent de les arts escèniques que, a base de ser-ho, ha acabat per forjar-se un nom dins del panorama teatral espanyol. La ciutat és enguany -amb un any de retard per la pandèmia- Capital Cultural Valenciana, i programa iniciatives en aquest àmbit per a posar de relleu la importància de la creació cultural en la societat del segle XXI, cada vegada més manipulada i teledirigida.

Una d’eixes iniciatives és la I Mostra Nacional de Teatre Amateur, una idea que naix del Consell de les Arts Escèniques integrat en el Consell Local de Cultura alcoià. Es busca atraure així a destacades companyies no professionals de tota Espanya per a establir a Alcoi un punt d’encontre dins d’aquest certamen no competitiu. Les companyies locals també poden presentar les seues propostes per a una mostra que ocuparà els dijous 4, 18 i 25 de novembre i que es durà a terme sobre l’escenari del Teatre Calderón alcoià.

Les companyies que opten a representar els seus treballs a la ciutat dels ponts opten a rebre una compensació de 3.000 euros per la seua presència a Alcoi, incloent allotjament. La idea és que el Calderón dobe cabuda a algunes de les millors companyies del panorama escènic nacional, comptant amb l’elevat poder de convocatòria que té Alcoi a base de concentrar grans esdeveniments centrats en el teatre. El certamen naix al’ombra de la Capitalitat Cultural Valenciana que ostenta la capital de l’Alcoià, però té vocació de continuïtat en futurs anys.

El teatre és una disciplina cultural que, a dia de hui, té molts adeptes a la capital de l’Alcoià. Bona part d’ells es concentren en les diverses companyies amateurs que operen en la ciutat.