Home Alcoià El Departament de Salut d’Alcoi reforça el servei de prevenció del càncer...

El Departament de Salut d’Alcoi reforça el servei de prevenció del càncer de mama, retardat per la pandèmia

0
SHARE

La pandèmia del coronavirus ha suposart -especialment durant els mesos més durs de crisi sanitària- l’abandonament de bona part dels serveis mèdics que estaven prestant-se habitualment en qualsevol infraestructura sanitària. Des de consultes habituals fins cirurgies, tots aquests processos han patit un major o menor grau de retard degut a les condicions d’atenció que requereix el coronavirus. Ara, amb la milloria de les dades i l’avanç de la vacunació, comencen a recuperar-se aquests serveis.

Entre ells es troba el de prevenció del càncer de mama, que afecta a moltes dones a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aquest servei torna a posar-se en marxa des d’aquest 8 de juny al Departament de Salut d’Alcoi. L’objectiu és eliminar la llista d’espera que ha provocat la pandèmia, i que ha impedit que moltes dones es sotmeten a proves que poden evitar mals majors degut a aquesta patologia.

Les dones que es troben en els trams d’edat més afectats pel càncer de mama seran convocades a passar proves bé telefònicament o bé per correu ordinari. El servei es prestarà pels matins, però també hi hauran dos torns de reforç en les vesprades dels dimarts i el dijous.