Home Alcoi Alcoi serà seu del Districte Digital i referent en la implantació del...

Alcoi serà seu del Districte Digital i referent en la implantació del Big Data al País Valencià

0
SHARE

Els ulls del món de la gestió de dades a tota Espanya han estat aquest dijous posats en la ciutat d’Alcoi, que ha celebrat el I Congrés Big Data. L’esdeveniment pretén constituir-se com un fòrum anual per a abordar les novetats d’un sector de creixent importància, ja que cada vegada són més les dades que es gestionen de forma informàtica i són emmagatzemats. La rellevància de la trobada és tal que el Ministre de Ciència Pedro Duque ha estat a la ciutat dels ponts acompanyat del President de la Generalitat, Ximo Puig.

La modernització a la que les noves tecnologies estan estibant a tots els indrets de la vida quotidiana té múltiples manifestacions, tant a nivell particular com social i empresarial. A dia de hui, qualsevol persona està connectada 24 hores mitjançant el seu telèfon mòbil; les empreses gestionen les seus bases de dades i stocks telemàticament i les administracions implanten cada vegada més l’administració electrònica. Tot això desemboca en la necessitat de sistemes de gestió de dades capaços d’abastir els immensos fons d’informació que es generen a diari.

Alcoi ha apostat per convertir-se en referent de ciutat intel·ligent, i entre les accions ha convocat la celebració del Congrés Big Data Alcoi. L’esdeveniment pretén ser un fòrum de debat i intercanvi al voltant del tractament i l’anàlisi de les dades que s’alberguen en bases de dades i sistemes de gestió. És la primera vegada que es convoca aquesta iniciativa, tot i que la seua voluntat és convertir-se en Fòrum anual per a analitzar les tendències de la Big Data. A més, el congrés ha vingut acompanyat de la notícia de que Alcoi serà seu del Districte Digital a l’interior alacantí.

El congrés s’ha articulat mitjançant 2 ponències magistrals i 3 taules redones, així com amb una fira d’empreses dedicades a la gestió informàtica de grans quantitats de dades. Els professionals del sector i els assistents han pogut intercanviar visions i opinions al voltant de com gestionar dades que avarquen tots els camps del dia a dia de qualsevol persona o ens. Es tracta de perfilar una forma de gestió compatible amb la intimitat de les persones, però que facilite la prestació de serveis i millore l’atenció als usuaris.

tvA ha dut a terme durant tot el matí d’aquest dijous 4 d’abril un gran desplegament per a oferir en directe tot el que ha deparat el I Congrés Alcoi Big Data amb un notable èxit d’audiència.