Home Alcoi Alcoi s’ofereix com a ciutat d’acollida per a refugiats afgans després de...

Alcoi s’ofereix com a ciutat d’acollida per a refugiats afgans després de la conquesta dels talibans

631
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi forma part de la Xarxa de Municipis d’Acolliment de Refugiats de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) des de setembre de 2015, una moció que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups de la Corporació Municipal.

Després del succeït a l’Afganistan, amb la presa del poder per part dels talibans, milers de persones han intentat fugir del seu país per a buscar un lloc segur. Des de la Generalitat Valenciana s’ha indicat que es continuarà oferint recursos perquè aquelles persones que fugen puguen trobar un refugi segur i el farà des de la xarxa de municipis d’acolliment de refugiats.

Fou en el Ple del 7 de setembre de 2015 va ser aprovada una moció de Guanyar Alcoi per a l’adhesió de la capital de l’Alcoià a la Xarxa de Municipis d’Acolliment de Refugiats de la Federació Espanyola de Municipis i províncies.

“Alcoi està preparat per a acollir a refugiats en cas de ser necessari, ens hem oferit tant al Govern Autonòmic com al Central. Som una ciutat solidària i acollidora”, ha afirmat el vicealcalde, Jordi Martínez. “En 2018, amb el cas de l’Aquarius, ja ens vam oferir i preparem tot el dispositiu d’acord amb la Generalitat per a acollir refugiats en cas de ser necessari”, ha conclòs Martínez.