Home Alcoi Alcoi sol·licitarà a Educació que es faça càrrec de la gestió i...

Alcoi sol·licitarà a Educació que es faça càrrec de la gestió i despeses del Conservatori Joan Cantó

0
SHARE

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat sol·licitar a la Conselleria de Cultura, Educació i Esport que el Conservatori Municipal de Música Joan Cantó passe a formar part de la Xarxa de Conservatoris de la Generalitat Valenciana.

La Conselleria d’Educació està realitzant un mapa d’estudis musicals de la Comunitat Valenciana, apostant per conservatoris que donen serveis per zones i tindre totes les comarques cobertes d’estudis musicals oficials. Dins d’aquesta mapificació es compta amb Alcoi, el que garanteix el futur del conservatori de la ciutat. Amb aquesta fórmula, Conselleria assoliria la gestió del conservatori de música, regulant eixe traspàs a través d’un conveni que es signaria amb l’ajuntament. D’aquesta manera, Educació gestionaria el conservatori amb totes les despeses d’un centre comarcal que no només té alumnes d’Alcoi, sinó també dels pobles de la comarca.

L’origen del Conservatori alcoià està en l’any 1961, quan es crea a l’Escola Municipal de Belles Arts la secció de Música. En 1983 passa a ser un centre reconegut, adscrit al Conservatori d’Alacant. Posteriorment, en 1986, es cataloga com a Conservatori Elemental de Música i, en 1996, se li atorga la denominació de Conservatori Professional. La Resolució de 21 de juny de 2017, de la Conselleria d’Educació, amplia i reconeix les especialitats de Trompa, Trombó, Tuba, Fagot, Oboé, Dolçaina, Percussió i Cant. El Conservatori de Música passa a tenir, d’aquesta manera, totes les especialitats reconegudes com a oficials.

Per tant, des de fa quasi 60 anys el Conservatori presta serveis educatius. Amb el pas del temps s’han ampliat especialitats, professorat i realitzat millores estructurals i inversions des de la seua creació i aconseguint ser referència a escala comarcal.

L’objectiu d’aquesta mesura és garantir el futur del Conservatori i que es mantinguen els estudis de la mateixa manera. La integració en la xarxa de Conservatoris Professionals de la Generalitat implica el manteniment per part de Conselleria del personal que ara mateix desenvolupa el seu treball com a docent al Conservatori. El cost anual del professorat són 811.000 euros. També implica una nova ubicació que garantisca el futur del conservatori en la ciutat ja que actualment està ubicat en una de les icones del Modernisme a Alcoi: la Casa d’Escaló, de l’arquitecte Vicent Pascual. Aquest edifici és una magnífica representació de l’Art Nouveau a la ciutat, però és un edifici amb problemes d’accessibilitat que no permet la seua ampliació per poder tindre més estudis.

“Des de l’Ajuntament d’Alcoi considerem que Conselleria ha de finançar el Conservatori, al tractar-se d’una  prestació comarcal i la responsabilitat de l’ensenyament és de la Generalitat que és qui ha de donar-li cobertura. La nostra intenció és que el professorat que durant tants anys ha prestat servei, puga seguir fent-ho”, ha explicat el Regidor d’Educació, Alberto Belda, qui afig que “la possibilitat que siga assumit per Conselleria seria un descans per a les arques municipals, assegurant que el servei es mantinga sense canvis per a l’oferta educativa de la ciutat. S’està a l’espera que Educació regule aquest tipus de processos i ara estem en el primer pas que és la sol·licitud. Més endavant, si Conselleria assumeix aquest traspàs, caldria seure tots els actors involucrats per veure com va a fer-se eixe traspàs per a garantir que l’oferta educativa siga la mateixa i donar les màximes garanties al professorat existent”.