Home Cocentaina El plenari contestà aprova per unanimitat invertir més de 390.000 euros del...

El plenari contestà aprova per unanimitat invertir més de 390.000 euros del seu romanent de tresoreria

596
0
SHARE
Façana principal de l'Ajuntament de Cocentaina.
Façana principal de l'Ajuntament de Cocentaina.

L’alliberament parcial dels comptes dels ajuntaments que ha permès el Govern central per a afrontar les conseqüències de la pandèmia de coronavirus permetran una certa llibertat als consistoris per a invertir els seus romanents. Des de fa anys, quasi la totalitat d’ells a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es troben en positiu i acumulant milions d’euros que no podien utilitzar per a invertir en les seues respectives poblacions.

En el cas de Cocentaina, el darrer plenari ha aprovat de forma consensuada una sèrie d’inversions per a abordar qüestions pendents de solucionar a la capital del Comtat. Així, les formacions polítiques han aprovat per unanimitat fins a 9 propostes d’inversió amb les que solucionar alguns problemes a diferents indrets de la localitat. Totes aquestes accions suposen una inversió de més de 393.000 euros a càrrec del romanent de l’any 2019.

Així, l’Ajuntament escometrà treballs com el canvi de la gespa al Camp de Futbol La Morera (162.000 euros), l’adequació de Ràdio Cocentaina (120.000 euros), l’adquisició d’un vehicle híbrid (22.000 euros) o el canvi de voreres a la zona del Teular (10.000 euros) entre altres actuacions. Tot i aquestes inversions a càrrec del romanent, els consistoris no tenen plena facilitar per a destinar aquestes partides, raó per la que s’ha retardat aquesta decisió fins ara.