Home Alcoi Alcoi tanca el pressupost de 2021 amb superàtiv i baix endeutament, però...

Alcoi tanca el pressupost de 2021 amb superàtiv i baix endeutament, però amb 2,4M€ de romanent negatiu

0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha presentat aquest dilluns 6 de juny el resultat del tancament del seu pressupost per al 2021. L’Alcalde, Toni Francés, i la Regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, han sigut els encarregats de fer-ho. Es tracta d’un pressupost que ha vingut marcat pels condicionants que ha comportat la pandèmia. Entre ells, afirmen des del Consistori, els retards i rebaixes en el cobrament de subvencions i taxes que han lastrat part del pressupost.

Així, la valorà que fa l’equip de govern és positiva després d’haver tancat l’exercici amb un resultat positiu de 316.000 euros i un endeutament municipal del 45% -30 punts per davall de l’ombrall de risc-. Tot amb una aplicació del pressupost que es va presentar per al passat exercici que ronda el 90%. Altre dels punts destacats és el del pagament als proveïdors de l’administració alcoiana, que es situa en els 9 dies per al màxim de 30 que estableix la llei.

Romanent negatiu i inversions

Ara bé, no tot són punts positius. El romanent de tresoreria, habitualment positiu per a les arques alcoianes, és enguany negatiu. Ascendeix a 2,4 milions i respòn, segons els mandataris alcoians, als retards en el cobrament de les tasques municipals. Un fet que no anava a repercutir-se als ciutadans en plena crisi sanitària i ja amb una inflació creixent. Per a compensar-ho, l’equip de govern alcoià ha anunciat que prepararà un pressupost que incloga aquesta quantitat en superàvit positiu per al 2023

Altre dels indicadors negatius del tancament del pressupost de 2021 a Alcoi és el grau d’aplicació de les inversions que preveïa el document. Segons les dades traslladades, només 2/3 parts d’aquestes han eixit endavant durant l’aplicació dsels comptes der 2021, arribant als 4,5 milions d’euros.