Home Destacats El Jardí Botànic de Torretes d’Ibi es converteix en reserva nacional per...

El Jardí Botànic de Torretes d’Ibi es converteix en reserva nacional per a preservar els insectes

426
0
SHARE

Per a la majoria de la població, els insectes són cucs molestos que en més d’una ocasió provoquen maldecaps. Però el que la major part de la gent desconeix és la importància que aquesta família d’éssers vius té per a l’equilibri de la biodiversitat. Des de fa uns anys, l’augment dels factors contaminants i de les ones de tot tipus que recorren cada punt del planeta estan provocant que entre el 30 i el 50% de les espècies d’insectes hagen desaparegut o estiguen a punt de fer-ho. Protegir-los s’ha convertit en una necessitat de la que depenen molts factors naturals.

Per això, l’Associació Espanyola d’Entomologia –la ciència que estudia els insectes-, estableix tota una xarxa de punts per a l’estudi i la conservació d’aquests animals. Des del 2019, aquest ens té reconegut el paratge iberut de Torretes, en la vessant sud de la Font Roja, com a reserva entomològica nacional. No obstant, no ha sigut fins aquest 3 de juny quant l’estació natural d’Ibi ha rebut la placa que així ho acredita. Un fet que no hauria sigut possible sense el treball dels seus responsables per a catalogar i oferir les condiciones per a preservar als insectes.

Objectiu: la conscienciació

Aquesta qualificació per al paratge suposa un pas endavant en la tasca de conscienciació per a afavorir una major biodiversitat a la zona i evitar els efectes del canvi climàtic. Comportarà la posada en marxa d’accions adreçades a la població en general, i especialment als més menuts, per a que entenguen la necessitat de preservar les espècies d’insectes. Una tasca en la que col·laborarà la Universitat d’Alacant.

El reconeixement per a Torretes es suma als diversos que ja ha rebut, que posicionen al paratge com a d’alt valor per a la preservació de la biodiversitat a la província d’Alacant.