Home Alcoi Alcoi tindrà celebracions del Mig Any en el pròxim octubre a partir...

Alcoi tindrà celebracions del Mig Any en el pròxim octubre a partir de la segona quinzena

693
0
SHARE

Torna el Mig Any d’Alcoi, segons l’acord arribat amb les autoritats sanitàries, que van rebre a València a l’alcalde de la localitat, Toni Francés, a la edil de Festes, Carol Ortiz, i al president de l’Associació, Juan José Olcina, a principis d’aquesta setmana.

Satisfacció absoluta després d’aquesta trobada en el qual la consellera de Sanitat, Ana Barceló, va felicitar la ASJ i al consistori per la serietat en matèria de prevenció amb la qual s’han dut a terme diferents activitats d’àmbit fester i cultura fins avui. Aquest bon fer ha servit d’aval i de garantia perquè a partir de la segona quinzena octubre es puguen celebrar diferents actes.

Amb aquesta predisposició, la Junta directiva ha mantingut aquest dijous una reunió amb els Primers Trons dels filaes per a fer-los arribar la intenció de celebrar el Mig Any i consultar la naturalesa i particularitats d’aquests esdeveniments. A l’espera del consens final amb Conselleria, i també pendents de la progressiva millora de les xifres i dades de la pandèmia, la ASJ sí que té la ferma intenció de recuperar per a aquest octubre, sempre a partir de la segona quinzena, actes culturals i festers. En manifestacions de Juan José Olcina, “tindrem festa a l’octubre. El treball conjunt amb la Conselleria ha tingut els seus fruits. Tindrem Concurs de olleta, filaetes, campionat de cotos i segurament, un acte als carrers d’Alcoi.”

A l’espera de definir cadascun dels diferents esdeveniments, la ASJ i l’Ajuntament, desitgen manifestar i insistir a les filaes i festers i festeres la necessitat de complir rigorosament totes i cada de les recomanacions que es faran públiques, principalment les que tenen a veure amb la distància de seguretat i la utilització de màscara. Per a la regidora de Festes, Carol Ortiz, resulta imprescindible que durant el Mig Any es continue demostrant aquesta serietat en el compliment de les normes que els alcoians i alcoianes han demostrat durant aquests mesos. “Si ho fem bé a l’octubre, tindrem festes a l’abril”, ha sentenciat Ortiz.

Sí que s’asseguren esdeveniments culturals com el Campionat de Cotos, de pintura a l’aire lliure, representació de Sainet costumista i una gala festera en el Teatre Calderón que adoptarà el nom de ‘Any i Mig’. Quant als actes festers, hi haurà filaetes (se celebrarà el sorteig dimarts que ve) pel carrer de Sant Nicolau i per Sant Llorenç, en tots dos casos en sentit descendent per a evitar aglomeracions en el ‘Cantó del Pinyó’. El dissabte central d’octubre se celebrarà el concurs de Olleta amb limitació de persones al parc la Glorieta i en jornada matutina i la ASJ treballa en la posada en escena d’una espècie de desfilada per a l’últim diumenge d’octubre i que rememoraria i recuperaria un acte històric de les nostres festes que es va deixar de celebrar fa dècades.

D’aquesta manera, la Festa tornaria als carrers, de forma ordenada i prudent, any i mig després.