Home Alcoi Alcoi tramita les ajudes de Pla Parèntesi en temps rècord i començarà...

Alcoi tramita les ajudes de Pla Parèntesi en temps rècord i començarà a pagar als 55 primers afectats l’1 de març

452
0
SHARE

El passat divendres 19 de febrer es va obrir el termini perquè les persones treballadores autònomes o microempreses amb un màxim de 10 treballadors d’Alcoi demanaren les Ajudes Parèntesi dotades amb un total d’1.444.223 euros per als sectors econòmics més afectats per les restriccions enfront de la Covid19. Des d’aquell moment fins ara hi ha hagut un total de 175 sol·licituds, de les quals 55 ja s’ha pogut comprovar que compleixen tots els requisits i es pagaran com a molt tard el dilluns 1 de març per un total de 123.378,02 euros.

Les ajudes es pagaran a mesura que se sol·liciten de la manera més ràpida possible. Per això, i a diferència de com solen actuar les administracions, en aquest cas es demanen les possibles esmenes al moment i no quan finalitza el termini, cosa que possibilita que es resolguen abans les possibles incidències i el pagament es puga dur a terme més ràpidament.

“Estem complint el nostre compromís i tal com vam dir ja començarem a pagar aquestes ajudes, mentre alguns municipis encara no han publicat ni les bases. Vull agrair el gran treball que estan fent els tècnics municipals per fer que açò siga possible, a nivell administratiu estem actuant en temps rècord” ha explicat l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés. El primer edil també ha destacat que “des de l’Ajuntament ens hem bolcat des del primer dia per tractar de pal·liar en la mesura del possible la crisi econòmica que ha provocat la Covid i no podem deixar que ningú quede arrere, per això l’important no és només que aquestes ajudes arriben als sectors afectats, sinó que arriben de forma immediata”.

La Tramitació i presentació es fa a la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi https://sedeelectronica.alcoi.org o de manera presencial en les oficines de l’Àgora, mitjançant cita prèvia en el telèfon 965537218. El termini de presentació de les sol·licituds acaba e 5 de març. El Consistori alcoià ha creat un servei d’ajuda per a dubtes que es resoldran en aquest correu electrònic parentesisalcoi@alcoi.org  o per telèfon en el 965537218. En aquest enllaç es poden consultar les bases i la documentació a presentar: https://www.alcoi.org/ca/areas/innovacion/ayudas_2021/ayudas_resistir/ayudas_parentesis.html

Les activitats econòmiques recollides en el decret llei i considerades com les més afectades per les restriccions a conseqüència de la pandèmia són hostaleria, restauració i oci nocturn, activitats de creació artístiques i d’espectacles, activitats esportives, recreatives i d’entreteniment i allotjaments i activitats turístiques.

Es concedeix una quantitat fixa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors en els sectors identificats; i d’altra banda una quantitat fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d’aquestes microempreses i autònoms. Les ajudes es dirigiran a cobrir despeses corrents de l’activitat duta a terme des d’abril de 2020, que hauran de ser justificats pels autònoms i microempreses.

La participació en aquestes ajudes serà compatible amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d’organismes internacionals, i concedits per a la mateixa finalitat prevista en el present decret.

Les ajudes Parèntesi dins del Pla Resistir de la Generalitat estan dotades amb un total 160 milions d’euros distribuïts per a cada municipi on es desenvolupen activitats econòmiques en els sectors més afectats. Del total de les ajudes, la Generalitat aportarà el 62,5% -és a dir, 100 milions d’euros- mentre que les Diputacions Provincials contribuiran amb un 22,5%, i els ajuntaments amb el 15% restant. En concret, hi haurà 1.444.223 euros per als autònoms dels sectors més afectats de capital de l’Alcoià.